Izvor:
25.04.2017 u 20:24
0

Crkva koja slavi Maradonu i svemirski ljudi: OVO SU NAJBIZARNIJE SEKTE NA SVETU!

Ljudi su izmislili brojne religije, a neke od njih su neverovatno bizarne.

Od nekoliko najrasprostranjenijih zvaničnih religija nastale su i mnogobrojne sekte, a čiji osnivači tvrde da će se upravo njihovi sledbenici spasti kada dođe kraj sveta. I neke koje su nastale kao šala imaju veliki broj sledbenika i registrovane su u pojedinim državama.

Evo nekih od najbizarnijih sekti na svetu.

Sajentologija

Ova sekta ima veiki broj pratilaca, naročito u Holivudu. Njeni članovi su Tom Kruz, Džon Travolta, Vil Smit…

Sajentologija je pokret ili skup verovanja i učenja čija se ideologija temelji na delima američkog pisca naučne fantastike L. Rona Habarda.

Prema njoj, za život na Zemlji su zaslužna neka moćna vanzemaljska bića. Tako je navodno pre 75 miliona godina svemoćno biće Ksenu poslalo milijarde svojih podanika na Zemlju i pobilo ih hidrogenskim bombama. Ostale su samo njihove duše – tetani iz kojih se kasnije razvio život na planeti Zemlji.

Crkva ujedinjenja ili Munijevci

Ovu sektu osnovao je sveštenik San Mijung Mun, koji tvrdi da mu se Hrist ukazao dok je imao 16 godina i poslao ga da bude novi Mesija.

Mun tvrdi kako će spasiti samo one koji će mu biti verni više od sedam godina i koji će se venčati za partnera kojeg će on naći. U ovoj sekti su se sprovodila masovna venčanja, a prema nekim izvorima i orgije.

Maradonina crkva

Ekipa obožavalaca fudbalera Dijega Maradone uverena je u to da je on Bog pa je prema tome osnovala i crkvu, koja danas ima više od 100.000 sledbenika.

Pripadnici ove crkve godine broje od 1960, godine rođenja čuvenog Argentinca. Takođe, oni često koriste skraćenicu D10S kao jedno od Maradoninih imena. Ovaj znak čine broj Maradoninog dresa 10 i reč Dios (bog).

Crkva eutanazije

Kris Korda iz Bostona osnovao je ovu crkvu sa jednim ciljem: Da reši problem pretrpanosti planete.

I dok je u hrišćanstvu samoubistvo greh, ova crkva ga slavi. Sve što je potrebno da uradite jeste da se prijavite se na njihovu web stranicu i odreknete svog života kako bi smanjili populaciju. Takođe, osim samoubistava, oni odobravaju i kanibalizam, a pošto se zalažu za smanjenje populacije, veliki su pobornici abortusa i seksa koji ne može dovesti do začeća.

Imaju jednu zapovest: Ne stvaraj potomstvo.

Red Sunčevog hrama

Žozef Di Mambro i Lik Žure osnovali su ovu relgiju u Ženevi 1984. godine tvrdeći da je kraj sveta blizu i da će ih jedino Di Mambrova kćer Emanuel spasiti, tako što će ih odvesti na planetu koji se okreće oko zvezde Sirijus. Pošto su 1994. napokon bili sigurni da je kraj blizu 53 članova reda se ubilo ili je bilo ubijeno, zgrade u kojima su se okupljali su bile zapaljene, a među telima su pronađena i tela osnivača.

Pokret za obnovu 10 Božijih zapovesti

Neobična grupa koju su činili četiri bivša sveštenika, dve bivše časne sestre i jedna bivša prostitutka propovedala je u Ugandi kako će se smak sveta dogoditi 31. decembra 1999. To se, naravno nije dogodilo, ali su oni zatim počeli da govore o tome kako će se 17. marta 2000. godine na Zemlju vratiti Devica Marija, koja se prethodno navodno ukazala jednom pivaru i da će tada biti kraj sveta. Sekta je imala nekoliko hiljada sledbenika, a oko 800 njih se 17. marta kolektivno ubilo.

Svemirski ljudi

Čeh Ivo Benda je 1990-ih godina osnovao ovu religiju, tvrdeći da može da telepatski komunicira s vanzemaljcima koji konstantno orbitiraju oko naše planete. Ti vanzemaljci u svojim brodovima traže posebne Zemljane da im se pridruže.

Međutim, oni veruju i u loše vanzemaljce koje nazivaju "ještírci" odnosno ljudi-gušteri.

Crkva letećeg špageti čudovišta

Bobi Henderson je osnovao ovu religiju iz šale. Nakon odluke državnog odbora za obrazovanje u Kanzasu da se u javnim školama predaje kreacionizam kao alternativa evoluciji, Henderson je u otvorenom pismu koje im je poslao odlučio da uvede koncept verovanja u natprirodno biće i tvorca sveta koji nalikuje velikim špagetama sa ćuftama i tražio da se i njegova religija predaje u školama kao jedna od teorija kreacionizma. Oni koji „veruju“ u Leteće špageti čudovište sebe nazivaju pastafarijancima, a prevashodno se radi o ateistima koji na satiričan način ismejavaju religiju. U SAD je pastafarijanizam registrovan kao verska zajednica.

Izvor:Blic.rs
Foto:Twitter/ CosFree Exit zone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter