Izvor:
25.04.2017 u 23:40
0

BLIZNAKINJE IZ PAKLA: Pokušale da se zadave telefonskim kablom, a onda dogovorile koja će pre umreti! (foto)

Tek u dobi od 29 godina uspjele su riješiti problem… Ali na grozan način…

June i Jennifer Gibbons bile su identične blizanke, rođene 1963. na Barbadosu, i bile su jedine crne djevojčice u gradiću Haverfordwest u Walesu gdje su odrastale. Priča o njima zvuči poput Hitchcockovog filma. Imale su vlastiti kodirani jezik, bile su nerazdvojne, na kraju su postale kriminalke i učestalo pokušavale ubiti jedna drugu.

U mjestu u kojem su odrastale, osjećale su se otuđeno od najranijih dana. Kako su rasle, sve više su bile upućene jedna na drugu, izolirale su se od svijeta, toliko da su ih naposljetku prozvali "šutljivim blizankama". Liječnici su im dijagnosticirali "odabranu nijemost". Kod kuće su razgovarale vrlo skraćenim jezikom koji su razumjele samo one. Nastojale su činiti identične pokrete u istom trenutku. Njihova psihologinja Cathy Arthur bila je time fascinirana. Kako bi ih natjerala da s time prekinu, posjela ih je na konje, učila ih je jahati. Samo, kako bi jedna pala s konja, istog trenutka padala je i druga.

Obje sestre su bile jako posvećene pisanju. A pisale su o tome kako se osjećaju zato što je muči ona druga, kako bi voljele, svaka za sebe, steći neovisnost tako što će ubiti onu drugu. Bile su uvjerene da, tako dugo dok je živa ona druga, prvoj će krasti sunčevo svjetlo. Na kraju su još kao tinejdžerice napisale svaka svoj roman. June je napisala "Ovisnik o Pepsi Coli", Jennifer je napisala "Discomaniju". I jedna i druga priča obilovale su scenama nasilja. Istodobno su se obje okrenule krađama i paležu.

– Nema prijatelja, nema ništa drugo za činiti, ništa čime bi se ispunili hladni sati – pisala je June. Nekako u to vrijeme počele su se napadati. Jennifer je pokušala June zadaviti kabelom od telefona. June je Jennifer pokušala udaviti u rijeci. Istodobno su ostajale nerazdvojne, naizgled kao da jedna drugoj opraštaju. I tako sve do 1982. kad su ih uhvatili u paleži štaglja.

Dijagnosticirali su im objema psihopatiju i poslali ih u mentalnu bolnicu zatvorenog tipa Broadmoor. Nisu imale još niti 19 godina. Uglavnom su ih držali odvojene. No, niti to ih nije uspijevalo spriječiti da se napadaju. Pokušavale su se u nekoliko navrata i samoubiti. Napokon, u dobi od 29 godina blizanke su sklopile pakt, dogovor da jedna od njih dvije mora umrijeti. O tome je svjedočila njihova biografkinja Marjorie Wallace. Njoj je Jennifer prišla tijekom jednog posjeta i rekla joj: "Ja ću umrijeti. Tako smo odlučile." Na dan kad su ih pustili iz bolnice u ožujku 1993., Jennifer je naglo preminula uslijed upale srčanog mišića. Točan uzrok smrti ostao je nepoznat. Njena sestra June otada živi normalan život sa svojom obitelji u Walesu kao da nikada nije bila dijelom poremećenog blizanačkog dvojca.

Espresso
Foto: Pritnscreen/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter