Izvor:
26.04.2017 u 03:31
0

OVO SVE ZANIMA: Evo zašto ne možete da zagolicate sami sebe! (foto)

Sigurno ste pokušali mnogo puta da uradite sami sebi, ali nije vam uspelo.

Naučnici su napravili niz eksperimenata kako bi otkrili odgovor na jedno od onih večnih pitanja: Zašto ne možemo zagolicati sami sebe?

Zahvaljujući tome došli su do saznanja kako je glavni "krivac" za to svesnost vlastitih pokreta. Ako vam i dalje nije jasno o čemu je tačno reč, napravite ovaj mini eksperiment:

Zatvorite jedno oko i lagano ga pomičite prema otvorenom oku, a potom i na suprotnu stranu. Ako to ponovite nekoliko puta učiniće vam se kako se sve oko vas pomera. Ista se stvar događa i kada naglo okrećete glavu i zažmurite. U takvim situacijama vaš mozak misli kako se stvari po sobi zaista pomiču.

Slično je i sa golicanjem. Da biste se zagolicali morate pomerati ruke, što mozak automatski registruje i priprema osećaj dodira koji je samim tim mnogo manje osetljiv. Naravno, potpuno je drugačije kada vas neko drugi iznenada zagolica.

Cool.hr
Foto: Arhiv a

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter