Izvor:
02.05.2017 u 00:48
0

Odlazak najstarijeg čoveka na svetu: Indonežanin preminuo u 147. godini! (VIDEO)

Indonežanin Sodimeđo, poznat kao deda Goto, koji je imao punih 146 godina, umro je danas u svom selu provinciji Central Java. Iako su mnogi sumnjali u njegove godine, Sodimeđo je imao validne dokumente koji su potvrđivali njegovu starost.

Sodimeđo je 12. aprila odvezen u bolnicu, pošto mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Šest dana kasnije je, na sopstveni zahtev, napustio bolnicu i vratio se kući.

"Otkako se vratio iz bolnice, jeo je samo supu i pio jako malo vode. Potom je prestao i da jede i da pije", izjavio je njegov unuk Surianto.

Kada ga je novinar BBC-a, prošle godine, pitao šta je tajna njegovog dugog života, Goto je odgovorio da je "najvažnije biti strpljiv i okružen ljudima koji vas vole".

Deda Goto je u svom selu bio lokalni heroj, koji je svojim komšijama stalno pričao priče o ratu protiv Japana i holandskih kolonizatora.

Sodimeđo je sahranjen na lokalnom groblju.

b92.net
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter