Izvor:
07.05.2017 u 02:54
0

Markova kuća je najmanja ikada: IMA SAMO 7 KVADRATA, ALI KADA VIDITE KAKO IZGLEDA, ODUŠEVIĆETE SE! (FOTO)

Kako u svega nekoliko kvadrata možete sebi da organizujete život, pokazuje primer arhitekte i dizajnera Marka Pjeracija, vlasnika najmanje kuće u Italiji! Njegova kućica-slobodica, naime, ima samo sedam kvadrata.

Njegov dom je sagrađen još 1700. godine. Pjeraci ga je otkupio od opatije Svetog Petra. Ličila je na pravu noćnu moru. Drvene grede su istrulile, malter sa zidova se rušio na pod, jednom rečju kao da nije sređivana još od vremena kada je podignuta.

Priča o najmanjoj kući u Italiji bila je aktuelna još 2014. godine, ali, koliko znamo, rekord u veličini drži i danas.

Iako je toliko mala, njena moderna rešenja čine je najkreativnijom i najelegantnijom. Markova ideja bila je da iskoristi visinu kuće.

Tako su se u sedam kvadrata smestili trpezarija, kuhinja i kupatilo, a spavaća soba izdignuta je na galeriju.

Stepenice koje vode u spavaću sobu imaju još dve namene, jer je visina stepenika određena potrebnom visinom za potkrovlje, ali i visinom stepenika za sedenje za malim stolom koji se nalazi pored njih, a za koji mogu da sednu tri, čak i četiri osobe.

Kada se sto ne upotrebljava može se okačiti na zid i tako uštedeti deo prostora.

Prostor ispod stepeništa iskorišćen je za police i kupatilo, koje je dovoljno udobno za tuširanje.

Potkrovlje ima i “tavanska vrata” koja se noću mogu spustiti kako neko ne bi pao niz stepenice. Krevet se može pretvoriti u sofu i tada spavaća soba s televizorom okačenim na zid dobija ulogu dnevne sobe.

Pjeroci je problem s koferima rešio tako što je iznad ulaznih vrata postavio kuku.

lacasapiupiccoladitalia
Foto:lacasapiupiccoladitalia.com/Matteo Rossi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter