Izvor:
09.05.2017 u 19:49
0

Naučno dokazano: LJUBAV JE KAO DROGA, IZAZIVA ZAVISNOST!

Ljubav je kao droga, a da zaista možemo da postanemo zavisni od ljubavi sada je i naučno dokazano! Istraživači su otkrili da ljubav lako može da se pretvori u dva oblika zavisnosti.
Obe vrste zavisnosti mogu da uzrokuju bol i u stanju su da podstaknu signale u mozgu na isti način kao što to čini droga. U novoj studiji istraživači su analizirali 64 studije o ljubavi i zavisnosti objavljene između 1956. i 2016. godine i ustanovili su da zavisnost postoji i to u dva oblika. Opisane su kao "uski" pogled i "široki" pogled na ljubav. Prema istraživačima, tesna, odnosno uska ljubavna zavisnost rezultat je abnormalnih procesa u središtu mozga za nagrađivanje.

Smatra se da je ovaj oblik ljubavne zavisnosti prilično redak i povezan sa opsesivnim privrženim ponašanjem koji ometa druge aspekte svakodnevnog života. "Široka" ljubavna zavisnost više je kao tipična ljubav, iako je žudnja jača. Oba oblika mogu da uzrokuju štetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter