Izvor:
13.05.2017 u 13:42
0

OTET JE KAO PETOGODIŠNJAK: 27 godina kasnije jedan klik UČINIO JE ČUDO (FOTO)

Kinez Fu Gui (33), koji je otet kao dete, našao je roditelje zahvaljujući sistemu za prepoznavanje lica na sajtu "Baby Come Home", koji pomaže ljudima da nađu svoju nestalu decu.

Sistem upoređuje fotografije koje postavljaju roditelji u potrazi za nestalom decom, ali i deca koja traže roditelje.

Fu Gui i njegovi roditelji prvi su u Kini koji su se našli zahvaljujući tehnologiji za prepoznavanje lica, koji je razvio Baidu, kineski pandan Guglu. Sistem je lansiran u martu i sadrži hiljade fotografija dece nestalih širom Kine.

Kako je Fu Guijev otac Fu Guangju izjavio za Huanqiu.com, tražili su ga 27 godina.Fu Gui je, prema očevom sećanju, rođen 1984. u Čongćingu, u jugozapadnoj Kini, a nestao je 1990. godine. Da bi ga našao, otac je aploudovao na sajt "Baby Come Home" podatke o detetu i njegovu sliku. Fu Gui, kome su usvojitelji promenili ime u Hu Kui, registrovao se na sajtu 2009. i postavio fotografiju iz detinjstva, ne bi li tako našao svoje prave roditelje.

Na svom profilu je napisao da je rođen 1986. i da je razdvojen od roditelja 1991.

Zbog različitih informacija, u početku nisu mogli da se nađu, ali im se sreća osmehnula kada je "Baby Come Home" počeo da koristi tehnologiju za prepoznavanje lica. Zahvaljujući njoj, sajt je brzo analizirao 60.000 fotografija u bazi podataka, uporedio ih i zatim izabrao 30 profila koji najbolje odgovaraju opisu.

– Čim smo videli Fu Guijev profil, imali smo osećaj da je to ista osoba. Ne samo da su dve fotografije ličile, već su i imena bila slična – kaže jedan od zaposlenih na sajtu.

Prvog aprila je urađen je DNK test i rezultati su pokazali da su bili u pravu.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter