Izvor:
27.05.2017 u 18:29
0

DA LI BISTE OVO PROBALI? Umiva se svakoga dana sopstvenim URINOM! Razlog će vas ostaviti bez reči!

Da li biste pili sopstveni urin ako biste znali da će vam to popraviti zdravlje i učiniti da izgledate lepše? Nina Kokalj, instruktorka joge lica koja u svom radu spaja drevne mudrosti i najmoderniju antiejdž medicinsku praksu, otkriva zašto veruje da je urinoterapija najbolji i najjeftiniji prirodni lek za podmlađivanje i mnoge zdravstvene probleme.

– Nakon operacije za skidanje dioptrije imala sam velike sa suvoćom očiju. Kada sam saznala za urinoterapiju mislila sam da neću moći da se naviknem na takvo nešto. Međutim, kada sam probala jutarnji urin shvatila sam da on uopšte nema neprijatan miris i ukus – priča Nina Kokalj.

Urin je, kaže, pila u gutljajima i s njim je ujutru ispirala oči.

-Već nakon nedelju dana poboljšalo mi se stanje sluzokože, oči me više nisu peckale, a i vid mi se kasnije popravio. Kao instruktorka joge lica uvek ističem da su mi proteini iz urina zategli kožu i na mom licu napravili pravi lifting efekat – ispričala nam je Nina.

Kada je koža u pitanju ona svima savetuje ispiranje s urinom, dok se trljanje svežim urinom koristi za podmlađivanje.

– Ispiranje urinom sprečava gubitak kose dok se za lepšu kosu preporučuje maska sa urinom. Urinoterapija je odličan prirodni lek za bolove u očima i loš vid, zapušen nos i sinuse, za iscrpljenost ili probleme sa skorbutom, za ukočenost i probleme sa zglobovima, za hmoroide, hormonski balans, jačanje imuniteta….- navodi Nina Kokalj.

Ona kaže da je urin sterilan i da ima antiseptičan efekat.

– Jetra prvo očisti krv i sve otrovne supstance idu u žuč, a zatim preko creva u stolicu. Kad se krv očisti preko jetre, tada ide u bubrege. Bubrezi uklanjaju suvišnu vodu, i elemente iz krvi, i onda nastaje urin. Zato je on pun vitalnih supstanci.

Najkorisniji je jutarnji urin, i to srednji mlaz.

– Koristi se samo srednji mlaz jer je sterilan i čist. Prvi mlaz čisti urinski kanal, zadnji deo može sadržati sedimente. Ne jedemo pola sata nakon što popijemo urin. Počinjemo postepeno – prvo mirišemo, da se naviknemo, onda se masiramo s urinom, pa probamo kap, onda gutljaj i na kraju čašu – objašnjava Nina Kokalj i otkriva recept za masažu s ukuvanim urinom:

– Masaža ili jednostavno trljanje tela ukuvanim urinom povećava energiju organizma. Ukuvani urin se dobija kuvanjem običnog urina do 1/4 prvobitne zapremine. Na primer, uzeti 400 grama urina, staviti u posudu sa urinom na šporet, dovesti do ključanja i kuvati dok ne ispare 3/4 urina i ne ostane 100 grama. To je ukuvani urin ili diuretik.

Izvor: zena.blic.rs
Foto: Kreni Zdravo! – RTL

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter