Izvor:
14.07.2017 u 19:44
0

DOBRO POGLEDAJTE VAŠE ŠAKE: Ako imate ovo na malom prstu, vi ste jedan u milijardu!

Zagledajte se dobro u svoje šake, jer možda ste baš vi osoba kakva se rađa jednom.

Većina ljudi rađa se sa po deset prstiju na rukama. Iako je polidaktilija, stanje kad neko ima 6, 7, 8 ili više prstiju na jednoj šaci veoma retka, postoji nešto što se javlja još ređe.

Po pravilu, osim palčeva, svi ostali prsti sastavljeni su od tri falange, sitnih koščica koje nam omogućavaju da nam šake budu savitljive.

Međutim, zaista retko se kod nekih osoba dešava da se stvori dodatna falanga, i to najčešće na malom prstu. Ono što je još ređe je da ta falanga ima potpuno savitljiv i funkcionalan zglob.

U suštini, reč je o neuobičajenoj genetskoj mutaciji koja, nažalost, ponekad može da ukazuje na prisustvo nekog urođenog oboljenja, kao što je to na primer srpasta anemija.

Ako pitate nekoga ko se razume u hiromantiju, odnosno gledanje u dlan, reći će vam da su ovakve osobe najčešće vrlo talentovani mislioci, govornici, ali i da su dobri muzičari.

Znate li vi nekoga ko ima četiri falange na malom prstu?

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter