Izvor:
11.09.2017 u 21:00
0

DA LI TEST ZA TRUDNOĆU MOŽE DA OMANE? Za svaki slučaj, nemojte prerano da se radujete! (foto)

Većina testova putem urina ne može da detektuje trudnoću sve dok se ne približi period od dan do dva pred menstruaciju.

Testovi za utvrđivanje trudnoće mogu biti različiti, osetljivi i manje osetljivi.

Neki od njih mogu da pokažu lažan rezultat, ali samo kada se urade prerano, jer u zavisnosti od njihove osetljivosti, odnosno koliko rano mogu da detektuju hormon humani horionski gonadotropin (hCG) u urinu.

Moguće je da je jajna ćelija oplođena i da je došlo do trudnoće, ali telo još uvek nije počelo da proizvodi dovoljne količine beta HCG hormona, koje mogu da budu izmerene.

Potrebno je nekoliko dana da hormon dostigne dovoljno visok nivo da bi se mogao otkriti putem urinarnog testa.

Ako kućni test za utvrđivanje trudnoće pokazuje negativne rezultate, ali još uvek mislite da biste mogli biti trudni, sačekajte nekoliko dana i pokušajte ponovno.

Negativan rezultat može značiti da niste trudni, da ste se testirali prerano ili da je test neispravan. Isto tako, ako ste dobili različite odgovore na više testova za trudnoću, preporučuje se da uradite test iz krvi kako biste znali šta je zaista u pitanju.

Većina testova putem urina ne može da detektuje trudnoću sve dok se ne približi period od dan do dva pred menstruaciju. Tek tada beta hCG dostigne dovoljno visok nivo. A čak 1 od 4 kućna testa postane pozitivan tek nakon što menstruacija izostane.

Manje osetljivi testovi urina kao i kvalitativni testovi iz krvi ne mogu da otkriju trudnoću do tri ili četiri dana nakon implantacije. Menstruacija se javlja u proseku 14 dana nakon ovulacije, tako da je verovatnoća za lažno negativan test u periodu očekivane menstruacija niska.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter