Izvor:
13.09.2017 u 12:53
0

STRUČNJACI TVRDE: Na ženskim torbama i četkicama za zube ima više bakterija nego u toaletu!

Prema novom vodiču Instituta “Good Housekeeping“, u domaćinstvu postoji osam mesta, odnosno predmeta, na kojima ima više bakterija nego u toaletu.

Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, druga, neočekivanija, mesta i predmeti izgleda zahtevaju temeljnije čišćenje.

„Malo je onih koji svake sedmice imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost“, navodi se u izveštaju.

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i iz vazduha koje potiču iz obližnje ve-ce šolje. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske sunđeri.

Kako bi sprečili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima.

Takođe, uvek bi pre puštanja vode trebalo spustiti poklopac na ve-ce šolji, a četkica za zube se pre korišćenja treba potopiti u vodu za ispiranje usta.

izvor/vecernjenovosti
foto/arhiva
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter