Izvor:
14.09.2017 u 20:46
0

TUŽNA VEST IZ KINE: Uginula najstarija panda na svetu, evo koliko je živela! (VIDEO)

Najstarija panda Basi, koja je živela u zoološkom vrtu na jugoistoku Kine, uginula je u 37. godini.

"Teška srca, saopštavamo da je danas originalni model za maskotu prvih Azijskih igara (Kina, 1990.) i anđeo našeg prijateljstva kako kući, tako i u inostranstvu, džinovska panda Basi umrla u 8:50 časova 13. septembra 2017. godine u 37. godini života", saopštio je Centar za istraživanje i razmenu džinovskih pandi "Strejts".

Basi je nadživela svoje "vršnjake" u divljini – gde je prosečan životni vek pande oko 20 godina – za skoro dve godine, prenosi AFP, napominjući da pande u divljini žive kraće.

Bila je poznata zvezda u Kini i njeni rodjendani su redovno proslavljani uz gušt, dodaje francuska agencija.

Basi je živela u zoološkom vrtu nakon što je spašena iz divljine u svojoj 4. ili 5. godini, a nazvana je prema dolini u kojoj je pronadjena.

Izvor:Alo.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter