Izvor:
15.09.2017 u 02:06
0

KARIJERA KAO IZ SNA: Sve žene bi da budu kao one!

Sve su one jake žene sa uspešnim karijerama iza sebe. Na njih se ponosno ugledamo i neretko krećemo baš njihovim stopama.

Keri Bredšo te je inspirisala da postaneš pisac? Ne, nemoj reći da si prava upisala zbog El Vuds, najpoznatije pravne plavuše? Endi Anderson i njen tekst „Kako izgubiti dečka za 10 dana“ su te privukli svetu novinarstva? Ukoliko su tvoji odgovori potvrdni, nema potrebe da se osećaš šašavo, nisi jedina.

Nedavno sprovedene studije dokazale su da čak 39% žena karijeru bira po ugledu na omiljene likove iz serija ili filmova. Da li si i ti jedna od njih?

Keri Bredšo

Odrastanje uz Keri Bredšo i njene kolumne i te kako je ostavilo uticaj na odabir karijere mnogih generacija. Ona nas je naterala da se zapitamo ne bi li bilo sjajno svake večeri popiti jedan Kosmopoliten sa drugaricama, a zatim u svom stanu na Menhetnu napisati zaključke koje ste zajedno donele posle čavrljanja o muškarcima? Ali, možda nam je Keri pokazala samo dobru stranu svog posla. Onu koja je njoj bila interesantna (a kako se ispostavilo i nama). Možeš li da zamislite ovu fatalnu plavušu kako se u rasparenoj trenerci, masne kose i bez trunke šminke približava fazi nervnog sloma jer doživljava kreativnu blokadu? Pa da, ne možeš. A to je realnost koja čuči iza ovog posla, ma koliko tekst koji pišeš imao karaktera.

El Vuds

Savete El Vuds je vrlo dobro iskoristila i u svojoj advokatskoj karijeri. Od devojke koja je upisala studije zbog momka pretvorila se u advokaticu punu samopouzdanja kojoj baš ništa ne može da promakne. Baš zato, dok si gledala „Pravnu plavušu“ prošlo ti je kroz glavu – zar ne bi bilo zanimljivo rešavati slučajeve na način na koji gospođica Vuds to radi, šepureći se u svom elegantnom kostimu roze boje? I bilo bi, ali do karijere poput one koju ima El, budi spremna da se boriš za svoje stavove, pratiš svoje snove i veruješ da je sve moguće. A ko zna, možda i upoznaš nekog slatkog sudiju, pa posao postane još zanimljiviji.

Endi Saks i Endi Anderson

Predstavljamo ti dve najpoznatije novinarke u svetu filma – Endi Saks i Endi Anderson. Imenjakinje sa različitim pričama u kojima smo podjednako uživali. Prva je asistent đavola koji nosi Pradu, čuvene Mirande Pristli. Koliko god nam se ovaj posao činio užasnim, ipak smo se na trenutak zamišljale u njenim cipelama. O da, u vrtoglavim potpeticama koje su potpuno promenile ovu devojku i učinile je „vidljivom“ u svetu modnog novinarstva. Mada to nije ono što je stavilo osmeh na njeno lice, što je i okidač za napuštanje radnog mesta u koje je uložila toliko truda. Međutim, ovim postupkom Endi nam je poslala jaku poruku – ne zadovoljavajte se stvarima koje vas ne dižu na sedmo nebo!

Druga Endi dala nam je uvid u to koliko novinarstvo može da bude zanimljivo! Napisati tekst na temu „Kako izgubiti dečka za 10 dana“, a kao materijal iskoristiti preplanulog, mišićavog muškarca koga ste tek upoznali? Ništa lakše! Ili je to samo tako dobro predstavljeno na filmu? Pustićemo te da maštaš, ako već nisi saznala sve tajne ove struke…

Meredit Grej

Doktori dobro zarađuju, imaju najhumaniji posao na svetu, a ako je suditi po seriji „Uvod u anatomiju“ sve vreme se ludo zabavljaju. Ipak, treba završiti sve te njihove prakse, doktorate, specijalizacije i pri tom sačuvati svoj socijalni život. Nije ni čudo što su svi zaposleni u bolnici „Grej Sloun“ završili u vezi jedni sa drugima. Mada, ne bismo se žalile da poput Meredit, jednog doktora Šeparda imamo pored sebe i na poslu, ali i u kući.

Srbijadanas.rs
Foto: Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter