Izvor:
16.09.2017 u 18:48
0

REKA ZBOG KOJE ZASTAJE DAH: Ona je prava eksplozija boja za oči!

Kako je svaki čovek drugačije doživljava tako i ona ima mnogo imena kao npr. "Reka Pet Boja" , "Tečna duga" , "Reka koja je pobegla iz raja" i naravno "Najlepša reka na svetu"

Jedna reka u Kolumbiji predstavlja pravi prirodni fenomen koji godinama oduševljava lokalne stanovnike, ali i turiste širom sveta koji dolaze kako bi se i sami uverili u njenu lepotu.

Naime, reka Caño Cristales specifična je po tome što u njoj možete videti žutu, zelenu, plavu, crnu i ponajviše crvenu boju, a sve to "proizvodi" biljka koja je na dnu (Macarenia clavigera).

Kako je svaki čovek drugačije doživljava tako i ona ima mnogo imena kao npr. "Reka Pet Boja" , "Tečna duga" , "Reka koja je pobegla iz raja" i naravno "Najlepša reka na svetu".

Ono što je interesantno, većinu godine ona se uopšte ne razlikuje od bilo koje druge reke na svetu. Gomila kamenja prekrivena nekom vrstom mahovine koja dosadno teče u svom smeru.

Ali, u jednom kratkom periodu svake godine, kada je vreme baš pravo (između kišne i letnje sezone) ona kao da oživi i eksplodira sa gomilom boja koje prosto izgledaju neverovatno! U to i sami možete da se uverite.

Ona je dugo bile zatvorena za turiste zbog mnogih gerilskih jedinica koje su bile aktivne u tom regionu, kao i zabrinutošću kakav bi uticaj spoljni faktori kao turisti mogli da naprave od nje.

Od 2009. godine ona je otvorena za turiste i polako zauzima jedno od glavnih mesta u brošurama kolumbijskih turističkih agencija.

Ovako izgleda Macarenia clavigera:

Telegraf.rs
Foto: Youtube/ Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter