Izvor:
21.09.2017 u 18:17
0

Evo recepta kako da uspešno startujete na novom poslu!

Sutra "startujete" na novom poslu i pitate se da li ćete se pokazati u dobrom svetlu?

Normalno je da pristupate s određenom dozom opreza, pogotovo ako vam je to prvo zaposlenje, jer još niste upoznali kolege, a ne znate ni kakvi su međuljudski odnosi i vaše radne obaveze, objašnjava za "Život Plus" Ivan Raicki, psiholog.

Ako menjate posao, pozicija na koju dolazite u novoj firmi, poput menadžerske ili neke slične, takođe utiče na način na koji ćete se ponašati i koliko ćete se prilagidi novoj situaciji.

– U novoj firmi obratite pažnju na kodekse ponašanja, oblačenja, kao i način komunikacije kolega i odnosa sa nadređenima. Na početku su greške normalne, ali vremenom se kriterijumi pooštravaju, pa bi i to trebalo da imate u vidu. Ako ste već imali kontakt sa poslodavcem, na primer kada ste konkurisali za posao, verovatno ćete biti slobodniji da pitate za razne stvari i tada možete da uspostavite prisniji odnos, ali ne prelazite granice. Normalno je i poželjno da budete radoznali u poslu, naročito ako ste mladi, a u zavisnosti od politike firme, neko od iskusnijih kolega će vas uvesti u novi posao i odgovoriti na vaša pitanja – ističe naš psiholog.

Raicki naglašava da odnos prema poslu mnogo zavisi od motivacije, pre svega od toga koliko vam je hitno da dobijete prvu platu i da napredujete u karijeri ili pre svega želite da se usavršavate u poslu što je, nažalost, kod nas najređi slučaj.

novosti.rs
Foto: Srpska dijaspora

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter