Izvor:
12.11.2017 u 03:11
0

DEPRESIVNI STE: Poboljšajte svoje stanje sa ove četiri stvari!

Svi smo bar jednom bili u fazi života kada nismo znali šta želimo i kako dalje. Nije prijatno, ali baš kao i za sve, tako i za ovu situaciju postoji rešenje.

Depresivno stanje može biti kratkoročno, ali može i potrajati. Sve zavisi od vaše želje, a evo kako se možete osećati bolje.

Pronađite hobi

Prvo će se pojaviti pitanja kao što su: “Šta da uradim?”, “Kako da se ponašam?” ili “Šta će se dogoditi?” Upravo ova pitanja morate izbaciti iz glave, ako želite srećniji i bolji život. Ako želite da se pomerite sa tačke na kojoj se trenutno nalazite. Prepustite sve sudbini, iako možda i ne verujete u nju. Vreme će učiniti svoje jer je uvek tako. Usmerite misli na nešto drugo ili pronađite hobi koji vas usrećuje. Probajte sa trčanjem, vežbanjem ili pisanjem dnevnika. Možda i pronađete neki hobi koji će vas spasiti.

Neka vam bude udobno

S druge strane, možete i taj dan ili dva provesti zamotani u ćebe i ne radeći ništa. Gledajte serije i filmove ili čitajte knjigu i ne razmišljajte previše. Kritično vreme će proći. Samo nemojte da ovaj deo traje predugo, jer je vrlo lako preći granicu iz normalnog odmaranja u stanje depresije.

Osećanja

Ne sramite se vaših osećanja. Isplačite se ukoliko je potrebno. Uradite sve što morate da se osećate bolje.

Budite dobri prema sebi

Nemojte se dodatno potkovati tužnom muzikom ili filmovima. Nemojte govoriti sebi kako ste krivi za trenutnu situaciju. Ne osuđujte se. Prihvatite situaciju takvu kakva je i znajte da će uskoro proći. U redu je pričekati neko vreme i brinuti o sebi. U redu je pričekati da se cela situacija slegle. Kao što je u redu pronaći drugu zanimaciju kako ne bi mislili samo o stanju u kom ste se našli.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter