Izvor:
31.01.2018 u 23:39
0

IQ TEST POKAZAO: Ko je pametniji – vernici ili ateisti? (foto)

Naučnici su došli do saznanja koja su iznenadila poštovaoce religija.

Reč je o tome da su po rečima naučnika ateisti inteligentniji od religioznih ljudi, a da su razlozi za to po njihovim rečima očigledni.

Broj vernika u svetu je u porastu pa se veruje da će do 2050. godine ateisti činiti samo 13 odsto svetske populacije, kako su pokazale razne studije koje se bave vezom religije i koeficijenta inteligencije.

Kao razlog za smanjenje IQ kod vernika smatra se intuicija na koju se oni u velikoj meri oslanjaju. Istraživanje je obuhvatilo 63.000 ispitanika koji su na početku testa morali da odgovore na pitanje da li su vernici, ateisti ili agnostici. Testiranje je trajalo 30 minuta i podrazumevalo je 12 zadataka kojima je mereno planiranje, rezonovanje, pažnja i pamćenje.

Naučnici su došli do saznanja da su ateisti bolje prošli na testovima za razliku od religioznih ljudi čak i kada su demografski i podaci o obrazovanju uzeti u obzir. Agnostici su se našli negde između ateista i vernika.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter