Izvor:
02.02.2018 u 22:24
0

SVEĆA VAM BRZO NESTANE: Uradite ove dve stvari i trajaće vam duže!

Velika je verovatnoća da u kući imate barem jednu, ili pravu gomilu, sveća, ali još i veća da ih pogrešno palite. Ako sledeći put kada krenete da upalite sveći ispoštujete naše savete, imaćete mnogo veći užitak – u svakom pogledu.

Skratite fitilj

Prva stvar koju morate da uradite jeste da skratite fitilj. To je prva tajna koja će učiniti da sveće gore mnogo svetlije, ujednačeno i čisto. Neka fitilj bude što kraći. Najbolje bi bilo da njegova dužina iznosi pola centimetra.

Ako mislite da će to skraćivanje dovesti do bržeg trošenja sveće, istina je potpouno suprotna. Kada sveća gori ujednačeno, vosak i njen miris će trajati duže.

Pustite je da gori 2 sata

Druga tajna je poprilično velika. Prvi put kada upalite sveću, dozvolite joj da gori barem 2 sata. Na ovaj način ćete izbeći ona ružna udebljenja i tunele koji se u njoj stvaraju kada se sredina brže topi od spoljašnje strane.

Svaki put kada upalite sveću, dozvolite joj da gori dovoljno da se ceo gornji sloj voska otopi. I da, obavezno skratite fitilj posle svaka 4 sata. Na ovaj način će vam sveća izgledati sjajno i goreti efikasno.

Izvor: Tanjug
Foto; Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter