Izvor:
14.02.2018 u 19:22
0

DAN ZALJUBLJENIH: Svi kupuju ruže a ovo cveće je zapravo simbol ljubavi!

Voleli ili ne voleli romatntiku, svi koji su u vezi ili braku kreću u potragu za najboljim poklonom za Dan zaljubljenih.

Kako bi pokazali svoju ljubav i poklonili pažnju, muškarci odlaze u cvećare i kupuju svojim lepšim polovinama cvetne aranžmane ili samo jedan cvet.

Ono o čemu pri tom ne vode računa je značenje svakog cveta ponaosob, već dopuštaju da ih uvrežena mišljenja kako treba poklanjati crvene ruže vode pri izboru cveća.

Ono što morate da uradite kako bi vaše partnerka bila zadovoljna jeste da odaberete cveće koje zaista simbolizuje ljubav koju osećate prema njoj. Zato budite originalni i prirodni, a da ne spominjemo kako cveće deluje kao afrodizijak.

Malo je poznato da je mak cvet koji simboliše ljubav i strast. Osim što ih ima na zapuštenim poljanama ima ih i na haljinama i ešarpama koje možemo da vidimo od modnih pista u Parizu i Milanu, do ulica naše prestonice.

Ovaj cvet je simbol obilja i ljubavi pa ne čudi što ga poznate dame često nose kao dezen na svojoj odeći. Mak ima svežu i veselu mirisnu notu, a može se naći i u mnogim kremama i parfemima.

Na jeziku cveća jorgovan znači ljubav, a ovaj ljubičasti cvet nosi simboliku prve ljubavi. Beli jorgovan je simbol mladalačke nevinosti.

Jorgovan simboliše oproštaj i tugu u ljubavi, a prema predanju ljubičasti jorgovan je pobeleo nakon što ga je neko ostavio na grobu devojke koja se ubila zbog ljubavi.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter