Izvor:
07.05.2018 u 23:22
0

VELIKA GREŠKA: Nakon što ovo pročitate nećete više prati donji veš na 40 i 60 stepeni!

Mnogi ne žele da peru svoje najomiljeniji donji veš na visokim temperaturama, što baš i nije pametno

Donji veš trebalo bi da perete na visokim temperaturama, savetuju stručnjaci.

Filip Tierno, profesor mikrobiologije na njujorškom univerzitetu, upozorava da se donje rublje oslanja na područje anusa s kojeg se veoma lako pokupi ešerihija i prenese se na područje vagine i mokraćne kanale, gde bi mogla da izazove opasnu infekciju.

On je dodao da ešerihija može čak ostati na koži i nakon temeljnog pranja i da se tako prenosi na donje rublje, a na njemu može da ostane i nakon pranja u veš mašini.

Zato se savetuje da donji veš uvek perete na visokim temperaturama uz dodatak izbeljivača kako biste uklonili sve bakterije, a jedan par gaćica ne bi trebalo da noiste duže od dva dana, piše Huffington post. Optimalno je da ih menjate svaki dan.

Ako mislite da vaše omiljene gaćice neće izdržati iskuvavanje u mašini, trebalo bi da ih operete u toploj vodi s deterdžentom koji sadrži peroksid.

Takođe, profesor Tierno naglašava da je dobro pustiti da se veš osuši na suncu jer i UV zraci pomažu u održavanju higijene.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter