Izvor:
17.05.2018 u 17:34
0

Stranci preporučuju: Zaboravite Ibicu, idite na „Exit“!

U godini kada je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, "Exit" ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemerljivim uticajem.

CNN je nedavno ponovo označio "Exit" kao jednu od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok je američki magazin "Forbes" vidi ovogodišnji program novosadskog festivala kao njegov glavni adut.

"Forbes" je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip hop sastav "Migos", ali i najpopularnijeg DJ-a današnjice Dejvida Getu, proglasivši "Exit" mestom koje bi svetski džet set trebalo da doživi.

Ugledni "Financial Times" u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je urednik Lajonel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, stoji da je "Exit" poput "Glastonberija na Dunavu".

Britanski list "Daily Mail" u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže "Exit" kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica.

"Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za 'Exit'", piše novinar "Daily Mail"-a, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

I prestižni "The Guardian" početkom godine je "Exit" izdvojio kao obaveznu stavku u globalnom kalendaru dešavanja, dok je list "Mirror" otišao korak dalje i osim što je novosadski festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo "Exit"-u ocenivši da će "siloviti program 'Exit' festivala prodrmati srpsku tvrđavu ovog leta".

Vodeći evropski muzički magazin "NME" ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se našli "Exit", ali i "Sea Star".

Irski "Irishexaminer" u dva članka izdvaja "Exit", a u naslovu retorički pita "Da li je Exit najviše kul festival u Evropi", dok je njihov glavni konkurent "Daily Edge" izdvojio "Exit" kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti.

Vodeći svetski turistički vodič "Conde Nast Traveller" na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznao je jedinstvene početke "Exit" festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

U istom tekstu "Daily Edge" portala našao se i "Sea Star" u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji "Exit" tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

Britanski "Skiddle" portal posvetio je čitav tekst "Exit"-u, nazivajući ga “draguljem evropske festivalske scene” i izdvojivši pet izvođača koji se ne smeju propustiti, dok je "The Skinny" sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja među kojima su se našli i "Exit" i crnogorski "Sea Dance".

"GQ" magazin u svom italijanskom izdanju naziva "Exit" jednim od najboljih festivala ovog leta u Evropi, a slično je uradio i "Il Post" uz ocenu da je novosadski festoval pristupačniji za džep od drugih, a nudi vrhunski muzički program.

Novozelandski "Stuff" predložio je čitaocima "Exit" kao jedan od "10 putnih trendova za 2018" naglašavajuću istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala. "Exit" će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

tanjug.rs
Foto: Facebook/exit.festival, pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter