10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen / ben sedin

Izvor: Tanjug

OTVOREN FESTIVAL francuskog filma na Kosančićevom vencu

Treće izdanje Festivala francuskog filma otvoreno je sinoć projekcijom filma "Francuska", u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu.

VAŽNO

VUČIĆ: "Kragujevac će postati centar Srbije!"

PROTERIVANJE SRBA NE PRESTAJE! Na Jarinju uhapšen 80. godišnjak pod lažnom optužbom!

DAČIĆ SAZVAO VANREDNO ZASEDANJE! Zakazano za 28.jul

NESTOROVIĆ: "Mi sebi izgledamo važni, ali bakterije se bave nekim drugim stvarima"


Ambasador Francuske u Srbiji Žan Luj Falkoni izjavio je da je ideja Festivala francuskog filma da se filmovi prikazani na Kanskom festivalu prikažu i u Srbiji.

"Tokom festivala imaćete prilike da vidite 12 filmova koji su bili u Kanskoj selekciji, poput večerašnjeg filma... Filmovi poput "Trijumfa" i "Zdravice" bili su u prošlogodišnjoj selekciji, ali se festival nažalost nije održao u svojoj pravoj formi, te ćete imati prilike da ih vidite ekskluzivno", naveo je Falkoni.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković naveo je da je Festival francuskog filma na pokrenut na inicijativu Francuskog instituta, koji podržava značajne stvari za kinematografiju u Srbiji.

"Jedna od najvećih su francusko-srpski susreti koji se tradicionalno dešavaju u sklopu Festivala autorskog filma... Krenuli smo s pripremom i siguran sam da će i ove godine biti značajno", rekao je Stanković.


Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar