6°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen

Izvor: Informer

Izjava poznate glumice UZDRMALA domaću scenu: NE RAZUMEM MLAĐE KOLEGE!

Istaknuta umetnica Katarina Žutić na početku samog razgovora ističe da je gluma u isto vreme težak, ali i najlepši posao na svetu. 

- Gluma je težak i naporan rad, kako fizički, leti igrate zimu, zimi leto, malo sna i naporan rad koji zahteva koncentraciju, često nemate vremena za svoj život, tako i psihički. Neprestani rad na sebi, “kopanje” po svojim emocijama, greškama, suočavanje sa njima. Da bi se čovek bavio ovim poslom potrebna mu je i fizička, ali i mentalna snaga, izuzetno čvrsta struktura ličnosti. Postoji još jedan problem, a to je činjenica da ste uvek izabrani za neku ulogu, teško možete da utičete na tuđ izbor. Međutim to je najlepši posao na svetu, svaki glumac će vam reći da svoj posao voli i želi da ga radi.

PROČITAJTE JOŠ: NIKAD ISKRENIJI TIKA STANIĆ O ĆERKAMA I VELIKOJ BORBI SA POROKOM

Zadovoljstvo koje imate kada napravite dobru ulogu je nešto neprocenjivo vredno i nikad se nisam kajala što sam kao mlada izabrala ovu profesiju – ističe glumica za i dodaje kako je privatnost cena koju javne ličnosti moraju da plate:

- Samim odabirom ove profesije vi postajete javna ličnost, a publika koja vas voli želi da zna nešto više o vama, to je normalno i logično. Ipak je na kraju na svakom ponaosob koliko će intime otkriti širokom auditorijumu. Privatnost je cena koju javne ličnosti moraju da plate, a neki i vole da se o njima znaju trivije.

Katarina tvrdi da smo preplavljeni rijaliti sadržajem, ali da je u isto vreme srećna što postoji publika koja želi kvalitet:

PROČITAJTE JOŠ: "DR BUZDOVAN" na daskama koje život znače!

- Preplavljeni smo tom vrstom sadržaja, ali publika koja želi da dobije nešto više uvek, na sreću, postoji. Mislim da su osnovni problem nove generacije koje stasavaju uz tu vrstu uticaja i često nemaju mogućnost da dođu do nekih kvalitetnih ponuda, pa samim tim nemaju potrebu za njima - navodi ona i ističe da podržava sve veću proizvodnju serijskog i filmskog sadržaja u Srbiji.

- Mislim da taj kvantitet radi u korist kvaliteta serija i filmova. To poradzumeva da mnogi uspeju da skupe novac za neku seriju ili film, a među njima se nađu i talentovani reditelji i pisci, jer talenat da se “namakne” novac ne mora uvek da bude združen i sa umetničkim darom. Zato mislim da je dobro što se mnogo snima – poručuje Žutićeva koja je na prvo čitanje zavolela lik Ane Begović koju tumači u “Švindlerima”:

- Uživala sam u procesu rada, imala sam prilike da prvi put radim sa rediteljkom Slobodankom Radun i ona je vodila snimanja sa velikim strpljenjem, sjajnim predlozima i odličnim indikacijama. Takođe sam prvi put igrala sa mladim kolegom Slavenom Došlom, bila je to divna saradnja, naravno, tu je bio i moj divni kolega i prijatelj Dejan Lutkić kao direktni partner. Mislim da smo napravili dobru, uzbudljivu i neočekivanu seriju. Ja na žalost nemam taj program, tako da nisam mogla da pogledam seriju, ali sam bila kod prijatelja i videla prve dve epizode. Mislim da je dobro krenulo, kažu mi da je kasnije još zanimljivije, verujem da jeste jer se priča tako i plete. Uostalom, sa Švindlerima mi se ostvario devojački san da igram crnu udovicu.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVRŠEN BITEF: Dve predstave ponele su specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov"

Glumica za kraj otkriva na kojim projektima trenutno radi.

- Trenutno snimam drugu sezonu serije “Junaci našeg doba” i veoma sam počastvovana što sam dobila priliku da igram u Pavićevoj seriji, ipak ja pripadam generaciji koja je odrasla na “Boljem životu”. Sem toga u pripremama sam za jedan novi sitkom, o kome za sada ne mogu da pričam – zaključuje Katarina Žutić.

Glumica je imala i savet za mlade glumce koji tek kreću u osvajanje tržišta.

- Navijam za mlade, na njima ostaje svet. Kako danas stvari stoje mladi stasavaju pred TV kamerama, a to je znatno drugačije od onog kako smo stasavali mi, na pozorišnim daskama. To ne mora aprijori biti loš način, ali primećujem da im generalno fali artikulacija, pa ih često ne razumem šta govore. Takve probleme scena lako rešava, kad samo pogledate salu shvatite da morate da budete razgovetni da bi vas i u zadnjem redu čuli i razumeli. Videćemo šta nosi vreme, sigurna sam da će kad se oprobaju u pozorištu ispraviti te greške.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad