8°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen/ Multiactiv1

Izvor: Novosti

Zlatna antena za najbolju žensku epizodnu ulogu od ove godine nosi ime po čuvenoj glumici Radmili Savićević

Golden Rose ad

Prvi put na 11. Festivalu drama i serija (FEDIS) biće dodeljena nagrada Zlatna antena za najbolju žensku epizodnu ulogu koja od ove godine nosi ime po čuvenoj glumici Radmili Savićević.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVRŠEN BITEF: Dve predstave ponele su specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov"

Posle Zlatne antene "LJubiša Samardžić" za najbolju mušku glavnu ulogu i Zlatne antene "Milena Dravić" za najbolju žensku glavnu ulogu, još jedna naša legendarna dramska umetnica imaće priznanje sa svojim imenom na predstojećem FEDISU koji se održava od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda.

Radmila Savićević je vanserijskim talentom i veličanstvenim, neprolaznim ulogama ostavila neizbrisiv trag u umetničkoj istoriji ovog podneblja. Svojom neposrednošću, duhovitošću, toplinom, dobrotom, energijom i prirodnošću, osvojila je srce čitave nacije i postala jedna od najvoljenijih glumica ikada.

Rođena je kao Radmila Milenković 8. februara 1926. u Kruševcu, gde je i počela glumačku karijeru. Odigrala je više od 70 uloga na filmu i televiziji, a popularnost je stekla kao gazdarica Savka u "Diplomcima", Violeta u "Kamiondžijama", Vuka Petrović u "Pozorištu u kući", Žarka u "Boljem životu" i kao Riska Golubović u "Srećnim ljudima", za koju je 1994. dobila nagradu "Novosti" - Ona i on, na festivalu u Nišu zajedno sa Velimirom Batom Živojinovićem.

Preminula je pre skoro dve decenije, 8. novembra 2001, ali je ostala simbol srpskog naroda, koji je i danas pamti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad