8°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Novosti

ŽIVOTNA PRIČA SLAVNOG GLUMCA: Razveo sam se jer nisam mogao da podnesem pobačaje

Golden Rose ad

Slavni glumac Petar Božović je pričao o glumi, porodici, devedesetim godinama prošlog veka. Bard srpskog glumišta otkrio je da mu je želja da odigra jedan, kako kaže, normalan film, u kojem bi samo reagovao pogledima i onomatopejom.

PROČITAJTE JOŠ:Prijatelji i kolege slavnog glumca Marka Živića pristižu na sahranu!

- Kao što životinje reaguju. Čovek je u suštini životinja. Dao mu Bog malo mozga, pa on ne zna šta će s njim. Kako bi mu lakše bilo da toga nema, svi bi lepo živeli. Ovako, je*e nam majku razmišljanje i genijalci. A stalno se trudiš da više saznaš i prosto, bre, ne znaš čemu to godi. Hajde da saznamo nešto o sebi, da saznamo ima li još neko. Nismo valjda jedini. Ali ako jesmo jedini, čuvajmo se. Ali ne, nego baš se istrebimo - kaže Božović i nastavlja:

- Vidiš li ti da se sve životinje bore za svoja staništa, za svoje potomstvo. Ginu, bre. Pred vatrom su svi zajedno, niko nikog ne dira. A ljudi ne. Mi smo pred atomskom bombom neravnopravni, kao da će ona zaštititi onoga ko je upotrebi. Daće Gospod da mu se ruka osuši pre nego što povuče taj j**eni triger.

Glumac rođen u Zemunu 1946. priznaje kako je dosta toga saznavao igrajući Teslu.

- I više nego što sam hteo. Čak sam u jednom momentu video da sam mnogo hteo, pa sam se zaustavio jer pokušavajući da razmišljam njegovim mozgom shvatio sam da će mi ili pući mozak ili ću postati avetinja koja će ići ulicom i izigravati Teslu.

Glumac je jednom prilikom izjavio da ne bi ponovo igrao ono što je tumačio u filmu "Lepa sela lepo gore".

- Takve uloge može čovek povremeno da odigra. Ali kad takvim ulogama dajete srce i dušu, onda u sebi samima otkrivate da i u vama ima nešto što nije u redu. Nisam mnogo bežao od toga, ali što bih se izlagao tome? Gledam ove američke velike glumce, koji igraju stalno te loše tipove, zlikovce. Ne možeš ti posle tih uloga koje provučeš kroz sebe da ostaneš zdrav. Može da košta koliko košta ali što bih se ja poturao. Ima ko hoće. Za svakoga ima mesta pod ovom kapom nebeskom. Vidiš svaki ovaj otisak prsta je različit, to je Bog odredio da i za tebe ima mesta pod suncem - kaže Božović.

PROČITAJTE JOŠ:PRVI PUT U ISTORIJI KINEMATOGRAFIJE: Završeno prvo snimanje filma u svemiru

O prvom braku je samo kratko rekao:

- Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem pobačaje. Ja sam hteo porodicu i decu.

Na kraju je, na pitanje ima li u životu nešto čega se seća i što što nikada neće zaboraviti, kratko odgovorio:

- Sećam se nečega što mi je najteže palo i čega ne želim da se sećam. I zato vam neću reći šta je to.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad