17°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Happy BSC

NAJLEPŠI CITATI MEŠE SELIMOVIĆA: "Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne treba objašnjavati, ni tražiti joj razlog"

Golden Rose ad

Meša Selimović rođen je u Tuzli 1910. Nakon završenih studija na Filozofskom fakultetu u Beogradu, do početka Drugog svetskog rata, radio je kao profesor gimnazije u rodnom gradu.

Najveći uspeh postigao je romanom "Derviš i smrt" (1966). Ovaj roman je osvojio sve značajnije domaće književne nagrade. Sledi, takođe, značajan roman "Tvrđava" (1970). Ova dela prevode se i objavljuju i u drugim zemljama.

Selimović je umro u Beogradu, 1982. godine, a za sobom nam je ostavio pregršt dobrih dela, mudrosti i pouka. U nastavku sledi samo deo njegovih citata iz gore pomenutih dela:

PROČITAJTE JOŠ:PET NAJLEPŠIH CITATA DOSTOJEVSKOG: Očaraće vas duboke misli ruskog velikana

Citati o životu:

- Pust život je gori nego ništa, a ljudi se opet drže te pustoši, ne vjerujući kako ima išta drugo. Ništa ne bi izgubili kad bi pustili ono što imaju, a boje se da ne bi dobili, zato šute i čekaju.

-Čovjek je proklet i žali za svim putevima kojima nije prošao. A ko zna šta bi me i na njima čekalo.

Citati o ljubavi

-Oduvijek je bilo da ljubav ne zna dubine svoje dok ne dođe čas rastanka.

- Hodaćemo bez razloga, radovaćemo se bez razloga, smijaćemo se bez razloga, s jednim jedinim razlogom, što smo živi i što se volimo. A kud ćes veći razlog.

- Ako je ljubav zločin, učini od mene žrtvu!

-Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati, ni tražiti joj razlog.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad