14°C

Beograd

U SEPTEMBRU NOVI MODEL IPHONE -a : Imaće "grbu na leđima" !

Bliži se septembar, mesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhonea. Od ranije je poznata praksa da sledeća generacija, godinu dana od predstavljanja, dobije oznaku "S", a da još godinu dana kasnije usledi lansiranje potpuno novog modela.

Međutim, to se u poslednje vreme ne odvija tako, pa je Apple od iPhonea 6 do iPhonea 8 zadržao gotovo identičan spoljašnji izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i sa "X" generacijom.

Ako se ostvare predviđanja svih relevantnih analitičara i dojavljivača, posle modela X i XS, ove godine bi trebalo da se pojave modeli XI (ili 11), koji će spolja izgledati skoro identično kao njegovi prethodnici.

Međutim, novi model će imati "grbu na leđima", odnosno dvostruko izbočenje sa spoljne strane, u kome će biti smeštene tri kamere, odnosno dve umesto jedne kod XR modela.

To je potvrdio i poznati dojavljivač @Slashleaks, koji je na svom Twitter profilu objavio 3D rendere sva tri očekivana ovegodišnja iPhonea, naslednike modela XS, XS Max i XR. Oni nose oznake XI, XI Max i XIR.

Iako se to na renderima baš najbolje i ne vidi, manja promena dizajna mogla bi da zahvati zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutnije i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledom rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promena na boku uređaja. Taster za aktiviranje nečujnog načina rada imaće novi izgled, kao što se može videti na donjoj slici. To će, ujedno, biti i poslednja dizajnerska promena na kućištu nove generacije iPhone-a.

A kada je o karakteristikama novih modela reč, očekuje se da će iPhone XI imati brži procesor i nuditi bržu WiFi vezu, dok će podrška za 5G mrežni standard za sada izostati.

Izvor : b92.net
Foto : arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar