15°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

U Sloveniji obeležen dan SRPSKO-SLOVENAČKOG PRIJATELJSTVA!

Srpski kulturni centar - srpska biblioteka Mihajlo Pupin iz Ljubljane i Nacionalno veće slovenačke nacionalne manjine u Srbiji proglasili su 12. jun Danom srpsko-slovenačkog prijateljstva, a tim povodom u glavnom gradu Slovenije danas je otvorena obnovljena biblioteka.

Članovi Srpskog kulturnog centra - Srpske biblioteke Mihajlo Pupin otvorili su obnovljenu biblioteku na novoj adresi Luiza Pesjakova 9 u Ljubljani, objavila je RTV Slovenije.

- Naše kulturno udruženje, osnovano 1994. godine, uživa status organizacije od javnog značaja na kulturnom području Republike Slovenije i ima oko 20.000 knjiga na srpskom jeziku, naglasili su iz Srpskog kulturnog centra.

U FOKUSU:

NOVI KORONA PRESEK: Srbija na samo korak do pobede nad koronom!

VESIĆ TRAŽI: Od OVOG DATUMA koncerti i mature! Ostvarene brojke vakcinacije

NAPADNUTO DVOJE SRPSKIH DRŽAVLJANA U SPLITU!

STIŽE NOVIH 5.000 DINARA! Pravo imaju svi, ali morate što pre da se prijavite

VULIN NIJE OPTIMISTA PRED NASTAVAK DIJALOGA: Tamo gde se Šiptari apsolutno pitaju, Srba nema!

U okviru obeležavanja Dana srpsko-slovenačkog prijateljstva, ispred parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani je danas otvorena i izložba pod nazivom Znameniti Slovenci u Srbiji / Poznati Srbi u Sloveniji.

Kroz digitalnu ikonografiju - portreti i kratki književni zapisi - izložba predstavlja Slovence koji su živeli i doprineli razvoju Srbije, kao i Srbe koji su ostavili važan trag u različitim oblastima kulture u Sloveniji.

Izložba će gostovati i u Mariboru, Kranju, Kopru, Novom mestu, Novoj Gorici i Velenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar