10°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

MALIŠANIMA NA POKLON POPULARNA PREDSTAVA: Božici Velousis uručena prigodna zahvalnica

Posle 21 godine boravka na "privremenoj" adresi, Prihvatilište za decu svoj stalni dom dobilo je početkom 2019. godine u Ulici Živka Davidovića u Beogradu.

VAŽNO:

DRECUN RAZOTKRIO VUKČEVIĆEVE NEISTINE U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Izveštaji ilegalno dospevali u javnost - TUŽILAŠTVO UGROZILO ŽIVOT SVEDOKU! Ovo je krivično delo za koje ON nije odgovarao!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otvaranju Zdravstvene stanice u Borči!

VREMENSKA PROGNOZA ZA 15. JUL: Danas veoma toplo, sa temperaturom i do 36 stepeni!

Prihvatilište je uređeno po svim evropskim standardima, a radi 24 časa, sedam dana u nedelji.

Prihvatilište za decu i mlade prostire se na 1.700 kvadrata i ima 48 kreveta. Novi prostor ima – dnevni boravak, senzornu sobu, prostorije za igru, kabinet za informatiku, edukativne radionice.

Naime, naša poznata pesnikinja koja se apsolutno ističe u svom humanitarnom radu, još u toku vanredne situacije C-19, pripremila je edukativnu predstavu za decu ove ustanove, ali u saradnji sa beogradskim pozorištem, Pan teatrom i jugoslovenskom glumicom Oliverom Viktorović Đurašković. Predstava „Maša i medved“ je zbog okolnosti pandemije izvođena i on lajn, a deca ranog uzrasta su imala priliku da se prepuste čarima ove kulturne institucije. Nedugo potom, pesnikinja je posetila mališane u prihvatilištu na Zvezdari, razgovarala sa njima, donirala slatkiše i knjige, odnosno autorske romane i zbirke pesama...

Lepo dočekana od strane osoblja i stručnog kadra, Božici Velousis je uručena i prigodna zahvalnica za uspomenu na ovu saradnju koja bi, takođe, trebalo da podstakne sve umetnike i književnike da dođu i provedu neko vreme sa decom. Kako je Danijela Stajković, direktorica Prihvatilišta bila opravdano odsutna, ovu zahvalnicu je uručila ispred pravne službe Katarina Kunić, a kako Božica tvrdi, najdraža zahvalnica joj je ručni rad jednog od deteta iz njihove grnčarske radionice.

”Time što dobrotu širimo oko sebe istovremeno je učvršćujemo i u sebi samima.”

Arne Garborg, norveški književnik

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar