-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Finale konkursa “Art tima” u Paraćinu, stiglo više od 2.800 fotografija iz 43 zemlje

LJUBITELJI fotografije u Paraćinu okupili su se sinoć na trgu ispred Gradske bilbioteke “Dr Vićentije Rakić” da putem video-projekcije pogledaju Međunarodnu izložbu umetničkih fotografija “Petrus”.

PROČITAJTE JOŠ: IZLOŽBA: "Prometeji novog veka" od 21.septembra u Muzeju Jugoslavije

Kroz izložbu - koju su činile nagrađene fotografije, sproveo ih je Bojan Petrović iz Foto-grupe “Art tim”, tako da je publika istinski uživala u izboru najboljih fotografija pristiglih iz različitih delova sveta.

- Prikazali smo izbor 119 radova od tačno 2.847 fotografija, koliko ih je prispelo na naš konkurs od četrdesetak umetničkih fotografa iz 43 zemlje sa različitih kontinenata – priča Petrović. - Po propozicijama za izložbu imali smo obavezu da primimo između 30 i 35 odsto fotografija, a mi smo prihvatili veću brojku. Bilo je moguće slati radove na devet tema, a u međunarodnom žiriju prvi put bio je naš član, fotograf iz Paraćina Miloš Krstić.

Druga dva člana žirija bili su Kragujevčanin Aleksandar Buđevac i Normante Ribokaite iz Litvanije. Zajedno su napravili selekciju i dodelili nagrade.

PROČITAJTE JOŠ: Otvorena izložba "Nikola Tesla: čovek iz budućnosti" u Trstu!

Međunarodna izložba “Petrus”, čiji je organizator “Art tim” u saradnji sa paraćinskom Bibliotekom, pod pokroviteljstvom je dve međunarodne fotografske organizacije – Internacionalnog udruženja fotografa umetnika (IAAP) i Fotografskog udruženja Amerike (PSA).

U ovom poslednjem ima dosta članova i van američkog kontinenta, a jedan od njih, Bojan Petrović, u njemu ima visoko zvanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad