31°C

Beograd

Photo: Freepik

Izvor: ALO.RS

POTPUNO NEVEROVATNO: Nakon što joj je ultrazvuk pokazao da čeka 7 beba, na porođaju je sačekao još veći šok!

Halima Kise, 25, iz Malija, prebačena je u Maroko kako bi rodila svoju decu nakon što je ultrazvuk pokazao da očekuje sedam beba - međutim na kraju je sačekalo iznenađenje.

VAŽNO

ĐERLEK O POMOĆI I VAKCINACIJI: Osnovni cilj tri miliona

TRAGEDIJA U BEČU: Bivši partner izrešetao majku dvoje dece iz Srbije!

POLICIJA U ČUDU: Vozač "naduvao" 4,1 promil alkohola

Žena je postala mama devetoro dece, nakon što su lekari pogrešili u prebrojavanju dece na ultrazvuku. poster Halima Kise, 25, iz Malija, privukla je pažnju zapadnoafričke države kada je u utorak rodila devet beba putem Carskog reza.

Lekari su prvobitno mislili da će roditi sedam beba nakon što je imala ultrazvuk. U martu su je prevezli u Maroko na specijalističku negu i tu se i porodila. Ministar zdravlja Fanta Sibi rekla je: "Novorođenčadi (pet devojčica i četiri dečaka) i njihova majka su dobro i zdravi što je najbitnije".

Ovakvi porođaji su izuzetno retki, a medicinske komplikacije povezane sa više porođaja često znače da neke od beba ne dođu na ovaj svet žive.

Gospođa Kise provela je dve nedelje u bolnici Point G u malijskoj prestonici Bamako, pre nego što je prebačena u Maroko nakon intervencije doktora Malija Bah N'Dava.

Primljena je u marokansku kliniku 20. marta i konačno se porodila u utorak. Trenutno nije jasno da li je njena trudnoća bila posledica vantelesne oplodnje (IVF), što je jedan od najčešćih uzroka višeplodnih porođaja.

Prvi zabeleženi ovakav porođaj je bio u Sidneju 1971. godine, sa dve mrtvorođene i nijedna beba nije preživela više od nedelju dana. Slično je u drugom slučaju u Maleziji, 1999. godine, svih devet beba umrlo ubrzo nakon rođenja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar