10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Toys Serbian

Izvor: Tanjug

Profesorka koja je vodila razvoj AstraZeneka vakcine, dobila svoju Barbi lutku

 Profesorka Sara Gilbert koja je vodila razvoj vakcine AstraZeneka protiv Kovid-19, na Univerzitetu u Oksfordu, dobila je svoju Barbi lutku.

VAŽNO:

ISPOVESTI IZ KOLONE PROTERIVANJA U "OLUJI" SAMO NA HAPPY TELEVIZIJI: Vršili su ritualna ubistva - stavljali su automobilske gume na leševe, pa ih PALILI!

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - hvala mu za sve!

MILOMIR MARIĆ SA GOSTIMA O SEĆANJIMA NA LAZANSKOG: Bio je šarmantni profesionalac - svi su ga voleli, čak i oni koji su mu zamerali!

PODSETIMO SE ŠTA JE LAZANSKI GOVORIO U NAŠOJ EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO"!

Ona kaže da je to "čudan gest", ali se nada da će inspirisati mlade devojke da se bave naukom, tehnologijom, inžinjeringom i matematikom.

"Strastveno želim da inspirišem sledeću generaciju devojčica i nadam se da će deca koja vide moju Barbiku shvatiti koliko su naučne karijere od vitalnog značaja za pomoć svetu oko nas", rekla je Gilbertova i dodala da je njena želja da se i na ovaj način ukaže deci na karijere kojih možda nisu ni svesna.

Kompanija je, takođe, napravila modele u čast drugom ženama koje su širom sveta doprinele borbi tokom pandemije, a među njima su zdravstvene radnice Ejmi O''Salivan i Odri Kruz, kanadska lekarka Čika Oriuva, brazilska biomedicinska istražiteljka Žaklin Goes de Žezus i doktorka Kirbi Vajt koja je kreirala haljinu za višestruku upotrebu za medicinsko osoblje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar