10°C

Beograd

Photo: printscreen/pixabay

Izvor: Tanjug

NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU ZARAŽENA 31 OSOBA: Među potvrđenim slučajevima je grčki takmičar u plivanju!

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su danas da je još 31 osoba povezana sa takmičenjima pozitivno testirana na kovid-19, čime je postavljen rekord drugi dan zaredom,a ukupan broj infekcija od početka jula povećan je na 353.

Prema saopštenju Organizacionog komiteta, jedan od novopotvrđenih slučajeva je grčki takmičar u umetničkom plivanju, a među 12-članom ekipom te zemlje do sada je ukupno njih šest pozitivno testirano na kovid-19, što je po mišljenju komiteta izbijanje žarišta.

VAŽNO:

DAN SEĆANJA NA "OLUJU",SRBIJA PAMTI! Vučić: Hoću da čuvamo mir, ali neću da gazim po ubijenim i prognanim Srbima! (FOTO,VIDEO)

ODGOVOR KABINETA ANE BRNABIĆ: Neka na ovom primeru javnost sama procenjuje stručnost profesora Ognjena Radonjića

MIKEC ODGOVORIO HRVATIMA: "Vidim šta rade sa Teslom i novčićima, a zna se zbog čega smo morali da napustimo Split!"

POSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU HEPI TELEVIZIJE: Lazanski veliki čovek, izuzetan novinar... (VIDEO)

SUTRA U 13 ČASOVA: Vučić obilazi fabriku Teklas automotiv u Vladičinom Hanu


Grčki umetnički plivači su u početku boravili u Olimpijskom selu, ali su svi kasnije preseljeni u izolacione objekte, nakon čega su šestorica kod kojih je test pozitivan ostali u hotelskim sobama rezervisanim za slučajeve kovid-19, dok se preostalih šest vratilo kući juče.

Današnji potvrđeni slučajevI uključuju i 16 radnika, sedam zvaničnika povezanih sa Olimpijadom, tri predstavnika medija, dva službenika Organizacionog komiteta i dva volontera, a od 31 njih, 23 su japanski državljani.

Podaci koje dostavljaju organizatori pokazuju da je većina potvrđenih slučajeva na Igrama posljednjih dana uključivala japanske radnike koji nisu stanovnici Olimpijskog sela.

Delovi Japana i glavni grad Tokio trenutno su pod vanrednim stanjem kao deo mera u borbi sa novim talasom kovid 19 infekcija, a i u glavnom gradu kao i širom zemlje broj potvrđenih slučajeva u sredu je dostigao još jedan rekord.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar