-1°C

Beograd

U EMISIJI "ELA ELA SHOW" SPOZNALI SMO: Svetu se ne može ugoditi, ako želite nešto da radite, radite to zbog sebe, ne zbog drugih.

Gde god da se okrenete, svi nam poručuju da moramo biti lepši. Lep će uvek pre naći posao, od onog drugog. U radnju će lepši uvek ući preko reda. O teroru mladosti i lepote razgovaramo sa pevačicama Jasnom Milenkovic Jami, Katarinom Živković, kao i najlepšom ženom Srbije misicom Sanjom Lovčević i plastičnim hirurgom Violetom Ašanin.

Najznačajniju temu koja je obeležila nedelju iza nas biramo sa Duškom Vukajlović, glavnim odgovornim urednikom dnevnog lista "Alo", Gordanom Uzelac, novinarkom i voditeljkom i modnim kreatorom Sašom Vidićem.

Da li je zaista moguće proreći budućnost ili je svaki čovek kovač svoje sreće? Kako vide vidoviti? Da li verujete u proricanje budućnosti? Ko je srpska Baba Vanga? Na ovu temu govorimo sa ruskim belim magom Lavom Gersmanom, Dušanom Veličkovićem i Ružicom Kralj, ženom koja je prorekla povratak Novaka Djokovića na mesto broj 1.

Zakuvavamo priču i kuvamo sa pevačicom Vanjom Mijatović koja ce se takmičiti sa tajnim gostom koji jedini zna tajni kulinarski recept za put do srca muškarca kojeg želite osvojiti.

Upis đaka u škole počeo je 1.aprila i trajace do 1.maja. U školske klupe sešće za 1500 đaka više nego prošle godine. Koji su problemi prilikom upisa? Zašto je u neki školama red do zore za upis, a neke se zatvaraju? Kakve veze vakcinacija ima sa upisom dece u 1.razred? Razgovaraćemo sa direktorom Matematičke gimnazije Srđanom Ognjanovićem i direktorom Osnovne skole "Dragam Lukić" Aleksandra Brajović-Zoronjić.

Na kauču koji rešava sve probleme ugostićemo Ružu Rupić, najuticajniju instagram blogerku koja će nam otkriti koji su novi instagram trendovi, sta je in i kako da nas za kratko vreme zaprati veliki broj ljudi.

U rubrici "Draga Saveta" odgovaramo na vaša najzanimljivija pitanja.

- Kada su emisije u pitanju angažuju se šminkeri i frizeri. Što se tiče tela, ja sam na dorćolu napravila divan prostor, gde dolaze divni ljudi koji vode računa o sebi, to nam služi za održavanje tela. Sa 20 godina se podrazumeva da smo zgodni, sa godimama moramo da vodimo računa o sebi. Ja nikad nisam volela dijete, ali volim da jedem slatkiše, ako hoćeš da živiš normalno moraš da vodiš računa o svom telu. Volim da održavam sebe, da budem zdrava. Ukusi su različiti, nebitne su godine, bitno mi je da ostanem vitalna. Žena treba da radi i da ima svoje prihode, a muškarac je tu ili nije tu, iz porodice sve ide, jačanje deteta u smislu sigurnosti je bitno, ne može se celom svetu ugoditi, ako neko želi nesto da radi neka radi to zbog sebe, a ne zbog drugih, žena sebi treba da ugađa - pevačica Jami je iznela svoje misljenje o teroru mladosti i muško-ženskim odnosima.

- Ne moram da budem lepa ali vodim računa o tome kako izgledam, prosto vodim racuna da mi lice izgleda dobro, da treniram, da jedem zdravu hranu. To meni prija, volim da budem lepa jer se tad osećam dobro - rekla je pevačica Katarina Živković. A na pitanje da li je cula da ona predstavlja "smrt" za muskarce odgovorila je:

- Možda im se dopadam, možda vole moje pesme. Svaka žena voli da čuje to. Jako je bitno da omladina i svi mi shvatimo da lepota nije presudna, i ako neko radi na tome, smatram da ne sme da se oslanja na to, prvensveno je bitna duhovna lepota.

Najlepšu ženu Srbije Sanju Lovčević pitali smo da li joj je lepota otvorila sva vrata ili je možda bila i opterećenje u nekim momentima.

- Ponekad je bila i opterećenje, recimo na fakultetu jer postoji predrasuda da lepa devojka ne može da bude pametna. Kad izađem na ispit, profesori ne očekuju da znam toliko kao neko drugi, ali ima i svojih prednosti. Završavam stomatologiju, imam jos 4,5 ispita, to je moj poziv, i želim time da se bavim. Na izboru za miss sveta, postoji miss fitnesa, na pripremama treniram. Veoma je bitnija unutrašnja lepota, i poručujem svim devojkama koje žele da se prijave za miss da veruju u sebe i da budu sigurne u sebe. Meni su se mnoga vrata otvorila kad sam postala miss. Dešavalo se i da postoji ljubomora sa ženske strane, ja to ne razumem, ali dobro - odgovorila je Sanja.

- Mora da se zadrži individualnost, struktura tkiva, koščani sistem, ako pratite neke trendove može doći do unakaženja. Savremeni trendovi idu u pravcu kopi pejst. Došlo je do zloupotrebe naše profesije, svako ko bocka popunjava. Tu je došlo do problema, plastični hirurzi to nikad ne bi dozvolili. Recimo postoje lekari opšte prakse koji ne znaju osnovne mere lica. Lepota se može nadograditi. Njaviše se radujem se kad dođu žene posle 40, 50 godine. Zaista je veliki izazov starija populacija, mladi su neverovatna lepota sami po sebi. Treba poštovati svačiji ukus. Mlade devojke su sklone da poslušaju naše savete. Suština je da nemam sa pacijentima problem. Ali treba biti umeren u svemu - objasnila nam je Violeta.

Rubrika "Retrospektiva - Analiza novinarskih natpisa" pričali smo o naslovu koji je obeležio nedelju. Pitali smo goste šta misle o naslovima koji prate slučaj Jelene Marjanović.

- Taj naslov je obeležio prethodne tri godine, one prve godite je sigurno od 365 dana bio makar 300 dana u svim novinama u Srbiji. Kažu da ne postoji savršen zločin, mada mi smo sve dalji od istine. Imamo informacije da se taj čovek ni ne seća da ju je ubio, do toga da su umešani političari, tajkuni, klanovi. U Srbiji su novine najprodavanije bile onda kad je umro Toše i kad se besilo ono sa Severinom - rekao je Dušan Vukajlović glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Alo".

- Niko ne zna ko je nju ubio, savršen zločin ne postoji, ovo je samo za sada nerešen slučaj. Nedelju iza nas je obeležio događaj od petka, pokušaj upada u skupštinu grada, i tu su žene koje su tamo radile pokazale da te njihove ideje neće moći da prođu i poručile su stop nasilju - izjavila je Gordana Uzelac.

- Ja mislim da su nju oteli svemirci i da ce oni da je vrate. U ovoj zemlji kad nemaš šta da staviš na naslov stavis ovu jadnu ženu. Penzioneri najviše čitaju novine, jer oni nemaju uvid u društvene mreže, i nisu jos presli u 21. vek, i oni golu ženu mogu da vide samo na naslovnici - rekao je Saša Vidić i prokomentarisao oblačenje političara kao i predsednika Srbije:

- Naš predsednik je jako visok čovek, on ide svuda, i sviđa mi se kako se on oblači, klasično. Irena Vujović je najbolje obučena na političkoj sceni, Jadranka Joksimović se dobro odlači, Nela Kuburović se pristojno oblači, kod Brnabićke bi uvek malo drugaciji kroj sakoa i pantalona.

Ugostili smo direktora Matematičke gimnazije Srđana Ognjanovića i direktorku Osnovne skole "Dragam Lukić" Aleksandru Brajović-Zoronjić. Koji su problemi prilikom upisa? Zašto je u neki školama red do zore za upis, a neke se zatvaraju? Da li samo vakcinisana deca imaju pravo na upis?

- Nema problema što se tiče upisa u školu. Svako dete koje napuni 7 godina, upisuje se u školu koja mu je teritorijalno najbliža. Roditelji su u obavezi da urade lekarski pregled, i donose to u skolu, i zravo dete bude upisano. Do sada su sva deca bila vakcinisana, nismo imali slučaj sa nevakcinisanom decom, ali verovatno bi ih upisali - izjavila je Aleksandra.

- Ja sam u srednjoj školi i tu je malo ozbiljnije, osnovne škole su jedinstvene sve su jednake, roditelji previše insistiraju na nekim stvarima, ranije je to bilo mnogo opuštenije. Srednje škole su drugačije jer ima dosta zanimanja drugačijih, lista želja nema mnogo smisla, jer se tu vec kod pete želje zaustavlja sve. Treba se na vreme informisati, još uvek ima vremena za to. Prijemni ispit je jedinstven - rekao je Srđan i odgovorio na pitanje da li će se ukinuti matura:

-Poznato je da su kriterijumi neujednačeni, nemoguće je da bude isti kriterijum, kada ne bi bilo maturskog ispita, bilo bi puno poklonjenih ocena, mi sad imamo puno vukovaca, čitavu fabriku, kada bi se matura ukinula povecao bi se pritisak roditelja na nastavnike.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad