0°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Blic

VESIĆ: Nijedno dete više neće biti gladno!

Gradsko veće Grada Beograd donelo je Odluku o osnivanju „Fondacije za decu i mlade Beograda” i uputilo je Skupštini Grada Beograda na razmatranje i usvajanje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je tragedija od pre mesec dana kada su nastradale dve devojčice čija majka nije imala dovoljno novca da ih prehrani potresla sve, tako da će Grad uložiti napore da nijedno dete više ne bude gladno, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Jedna saobraćajna nezgoda i 35 interkliničkih prevoza kovid pacijenata

– U Beogradu više nijedno dete neće biti gladno i to garantujem. Zato sam predložio da Grad osnuje fondaciju koja će pratiti potrebe i davati podršku deci i mladima koji žive na teritoriji Beograda, a čije porodice svojim kapacitetima ne mogu u potpunosti da ispune njihove potrebe. Hoću da svakom detetu u Beogradu obezbedimo bezbrižno detinjstvo i odrastanje i da dobije podršku u svim sferama svakodnevnog života. Neću se smiriti sve dok to ne postignem – rekao je Vesić.

Fondacija će preduzimati aktivnosti u pružanju podrške odnosno pomoći, naročito porodicama sa više dece u prevazilaženju kriznih situacija, pružanju pomoći u robi i hrani, osnaživanju roditelja dece u socijalno ugroženim porodicama podizanjem njihovih kapaciteta putem stručnih obuka, prekvalifikacije, obrazovanja, usavršavanja, doškolovavanja i pomoći pri zapošljavanju. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad