11°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Happy BSC

Emisija "NA PRAVOM MESTU" KO STOJI IZA TIKTOK POZIVA NA SAMOUBISTVO? Saznajte večeras (20.50 časova) Happy TV!

Golden Rose ad

Večeras od 20.50  u emisiji „Na pravom mestu“, gledaoci će imati priliku da saznaju ko zapravo stoji iza TikToka i samoubilačkih izazova koji su zaludeli tinejdžere širom sveta. 

Autori i voditelji emisije Antonela Jelić i Igor Ćurčić zajedno sa svojim gostima obradiće temu koja zapravo iza kulisa kroje ozbiljne bezbednosne i obaveštajne igre najvećih svetskih sila.

NAJVAŽNIJE VESTI

Korona po gradovima: OVO SU NOVA ŽARIŠTA!

U "POSLE RUČKA": Potresne ispovesti porodica o NESTANKU BEBA

MINISTAR POPOVIĆ NAJAVIO: Kreće proizvodnja vakcine Sputnjik V u Srbiji!

Zašto je ova mreža opasnija od svih drugih i može li se bilo koji sadržaj trajno izbrisati, gledaoci će saznati od Darka Obradovića iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost. Obradović će izneti šokantne podatke o značaju društvenih mreža za bezbednosne službe koje neretko anonimno prikupljaju i obrađuju podatke koje koriste za ostvarivanje ciljeva u hibridnom ratu i borbi za međunarodnu prevlast.

O opasnostima koje vrebaju najmlađe, govoriće Katarina Jonev, koja se bavi bezbednošću dece na internetu, a čija je glavna poruka da roditelji moraju da se bave i baspitanjem dece u sajber prostoru. Podseća da svaka golišava fotografija dece koju jednom postavimo završava na crnom tržištu pornografskih i sličnih sajtova.

Da bi dokazali svoju hrabrost i dobili više pregleda i lajkova, deca na TikToku stežu kaiš oko vrata do gubljenja svesti, skaču sa krovova na beton, sipaju opasnu hemiju u oči, žiletom režu vene...

Jutjuberka Ana Nedeljković suočila je svoje stavove sa ostalim gostima, iznoseći mišljenje da „influenseri“ zaslužuju enormno visoke zarade koje im internet omogućava i da svako bira šta će gledati. Njeno mišljenje ne deli psihijatar Duško Stupar, specijalista dečije i adolescentne psihijatrije, koji ističe da je poguban uticaj zavisnosti dece od interneta a da sve više mališana mora da koristi čak i lekove.

PROČITAJTE JOŠ

PREDSEDNIK U ABU DABIJU: Vučić se sastao sa šeikom Muhamedom bin Zajedom! (FOTO)

UŽAS U RAKOVICI: Dečak izbo majku nožem!

Belivukovom saradniku suđenje 29. marta!

Posle tri decenije uspešne glumačke karijere, Aleksandar Dunić pokušava da nađe mir koji bi mu, smatra, društvene mreže narušile te ne koristi ni jednu od njih. Sličnih stavova je i Dejan Tomašević, naš proslavljeni košarkaš koji je nakon otvaranja naloga na fejsbuku doživeo neprijatnost i shvatio da ne želi da bude deo virtuelnog sveta. Ističe da bez jake porodice ne postoji jaku društvo.

Suzana Mančić kao TV lice opstaje pune četiri decenije i priznaje da uživa u instagramu i čarima modernog doba, ali se i zgražava na TikTok izazove koji koristeći lakomislenost dece dovode do teških povreda ili smrti.

O agresivnim, samoubilačkim izazovima tik toka i generalno lošem uticaju društvenih mreža na ljude, za emisiju „Na pravom mestu“ govorili su i psihijatar, profesorka Slavica Đukić-Dejanović, kao i olimpijski šampion rvač Davor Štefanek i bivši odbojkaš Edin Škorić.

Budite sa nama večeras od 20.50 uz emisiju "NA PRAVOM MESTU" Happy TV.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad