0°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

SPREMNI ZA ZIMU! Ako bude hladnije vreme - JKP "Beogradske elektrane" mogu da puste grejanje PRE ZVANIČNOG POČETKA

Golden Rose ad

Iako potrebe za hitnim intervencijama ima na toplovodnim sistemima, kao što je bio slučaj tokom jučerašnjeg dana na grejnom području toplane "Cerak", JKP "Beogradske elektrane" završiće sa remontnim radovima do kraja ovog meseca.

Od 1. oktobra počeće funkcionalne probe, a ako bude bilo potrebe, sistem će biti spreman da nezvanično započne grejnu sezonu toplim probama. Ukoliko do toga dođe, obračun plaćanja neće se menjati.

PROČITAJTE JOŠ:  NOĆ U BEOGRADU: Dogodile su se dve saobraćajna nezgode, jedna osoba sa lakšim povredama zbrinuta u bolnici!

Kvarovi se ne mogu predvideti, ali su radnici "Beoelektrana" istog dana sanirali problem koji je iskrsao pri toplani "Cerak". Zbog intervencije, bila je ugašena topla voda potrošačima u naselju Cerak vinogradi, od 8 časova do popodnevnih sati. Ovakve situacije dešavaju se često, ali čak i ako u narednom periodu budu iskrsavale, one neće uticati na stabilnost grejanja u predstojećoj sezoni.

- Spremni smo za grejnu sezonu - uveravaju iz "Beogradskih elektrana".

- Od 1. oktobra počinjemo sa hladnim probama, pa ako srednje dnevne temperature budu ispod 12 stepeni, spremni smo do 15. oktobra, kada i zvanično počinje sezona, da uđemo u sistem toplih funkcionalnih proba.

Prema rečima nadležnih, građani treba da znaju da se obračun plaćanja neće menjati ukoliko se sa sezonom počne ranije. Podsećaju da je grejanje trajalo duže prošle godine nego što je uobičajeno i da računi zbog toga nisu bili viši.

PROČITAJTE JOŠ: RADOJIČIĆ NAGLASIO:Saradnja sa Sankt Peterburgom od velikog značaja za Srbiju!

- Lane smo sa hladnim probama počeli u standardnom terminu, 1. oktobra, ali smo od 6. oktobra već prešli u režim toplih funkcionalnih proba, iz kojih smo ušli u grejnu sezonu. Stanove smo održavali toplima sve do 28. aprila, iako je trebalo da se sistem ugasi 15. aprila. Međutim, ispratili smo vremenske uslove - podsećaju u "Beogradskim elektranama".

Promenom Odluke o snabdevanju toplotnom energijom omogućeno je da se sugrađani ne smrzavaju u svojim stanovima čekajući da dođe datum za paljenje sistema "Beogradskih elektrana". Ako srednje dnevne temperature, prema prognozi RHMZ budu tako nalagale, može se naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima.

NAJVEĆI SISTEM U EVROPI

Sistem "Beogradskih elektrana" jedan je od najvećih za snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Evropi. Sastoji se od 36 toplotnih izvora, odnosno 14 toplana i 22 kotlarnice, zatim oko 1.600 kilometara toplovodne mreže i više od 9.000 toplotnih predajnih stanica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad