6°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

"Alchajmerova bolest je teška za celu porodicu", rekla je u "TELEMASTERU" Nadežda Satarić!

Naši stariji sugrađani su najviše izloženi neželjenim situacijama za vreme korone. Juče je obeležen dan borbe protiv Alcahajmera.

Tim povodom, gost "Telemastera", bila je Nadežda Satarić, udruženje građana "Amity":

PROČITAJTE JOŠ: Radojičić: CILJ JE DA BEOGRAD IMA 500KM BICIKLISTIČKIH STAZA!

-Oni u određeni  fazama zaboravaljaju sve, svoju decu, unuke, ali mi moramo da im pružimo sve da se ne osećaju da smo mi njih zaboravili. Nama nedostaju servisi podrške u lokalnim zajednicama. Oni imaju domove, obezbeđeni su, ali im nedostaje stručna podrška. Naš cilj je otvaranje dnevnih boravaka. Tu bi se oni sreli sa svojim  srodnicima. 

Nadežda je dodala:

-Demencija, Alchajmerova bolest pogađa pojedinca, ali pogađa celu porodicu. Porodica mora da brine o njima i fizički i materijalno. Potrebna je veća pomoć države i lokalnih samouprava. Na taj način dobijamo i članove porodica koji neometano mogu da rade.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U SRBIJI: Hospitalizovano više od 5.000 ljudi, kovid menja i rad škola

Kada je reč kako porodica brine:

-Veoma je teško porodicama. Odriču se svog svakodnevnog života. Niko im  ne dolazi u kuću.  Na primer Hamburg je fino rešio tu sitaciju, ali je svakako on ekonomski jači. Mi se nadamo da će se ostvariti ono što nam je obećano u Beogradu. 

Nadežda nas podsetila da u vreme pandemije, stariji sugrađani su bili najodgovorniji, a bilo im je najteže i veoma dramatično jer nisu mogli da viđaju članove porodice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad