0°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Telemaster

Izvor: Happy BSC

MLADEN SAVKOVIĆ ZA "TELEMASTER": Počinje "Noć istraživača" u 11 gradova Srbije

Golden Rose ad

Godina za nama je bila po mnogo čemu neočekivana ponajviše sa naučne strane. 

Godina 2020. godina je godina globalne pandemije virusa kovid-19,  te virus ostaje dominatna tema i u ovoj godini.

PROČITAJTE JOŠ:  Nenad Nenadović biće sahranjen u ponedeljak u Aleji zaduženih građana na Novom groblju

Pojava pandemije i vakcina bila je tema prošlogodišnje „Noći istraživača“.

Šta možemo očekivati ovde godine u „Noći istraživača“ rekao nam je gost "Telemastera" Mladen Savković. 

- Nalazim se ispred Muzičkog paviljona na Kalemegdanu koji je večeras pretvoren u naučni paviljon. Manifestacije  "Noć istraživača"  će se odvijati  u 11 gradova Srbije. Malo smo se proširili. Sve informacije o sadržajima možete pronaći na našem sajtu nocistrazivaca.rs.  Mi smo prošle godine, naravno zbog situacije sa korona virusom,  organizovali manifestaciju onlajn. Ovem godine se već družimo na otvorenim prostorima- parkovima  i gradskim trgovima. Vrlo je važno da se održi kontinuitet ove manifestacije onako kako smo u mogućnosti i u skladu sa važećim epidemiološkim merama. 

-Misija Evropske noći istraživača je u tome da se  približe istraživački procesi mališanima ali i svim drugim zainteresovanima bez obzira na njihov uzrast. Ove godine se "Noć istraživača“ odvija pod sloganom „Ozeleni naukom“ i deaja nam je da  kroz igre i radionice deci predstavimo šta to nauka može da uradi. To nije smo posao u labortoriji... Nauka je svuda oko nas. 

PROČITAJTE JOŠ: Oštećeni u zemljotresu dobili pomoć od Srbije: 115 komada bele tehnike put Petrinje i Gline

-Prošle godine smo mogli da dopremo do većeg broja publike preko onlajn prezentacije manifestacije. Manifestacija koja se odvija uživo, pred publikom je svakako novi izazov i vrlo nam je drago što možemo da imamo tu vrstu interakcije sa posetiocima. Naravno, deo porograma je i ove godine predstavljen onlajn tako da oni koji nisu u prilici da ga posete, mogu da se informišu i vide šta se dešava u "Noći istraživača". 

-Naučno predznanje nije potrebno. Mi radimo sa širom publikom. Sav sadržaj je besplatan i potrebna vam je dobra volja.  Ukoliko se pridružite večeras možete da pođete u istraživačku šetnju i vidite koji je to srednjovekovni kamen u rađen u kalemegdansku tvrđavu ili koje sve životinje žive tu, pa gde se kriju šećeri u ishrani... Možete da saznate kako da reciklirate određene stvari što je u skladu sa sloganom. Program je bogat i zabavan, dođite i uverite se!-rekao je Savković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad