4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Sputnjik

MOŽDA I UMRE STARA CRNA GORA, ALI ĆE SE ONDA CRNOGORCI OBRUKATI! Ni referendum nije bio za nezavisnost nego protiv Srbije!

Umrla je stara Crna Gora a bez nje se muče Crnogorci. Umreće, no će pre toga, sebe i nju obrukati, izjavio je u emisiji "Oko" Radiotelevizije Srbije akademik Matija Bećković, povodom 14. godišnjice crnogorskog referenduma o nezavisnosti

PROČITAJTE JOŠ I OVO

JOŠ JEDNA SKANDALOZNA MERA U CRNOJ GORI! Bogati ne moraju u karantin! Za sve ostale obavezan!

U MOSKVI UMRO POSLEDNJI HITLEROV LJUBIMAC! Još stariji brat mu se nalazi u BEOGRADU! (VIDEO)

PRVI PUT NAKON TRI DECENIJE! Amerika izvodi NUKLEARNU PROBU!

NAJVEĆA HRIŠĆANSKA SVETINJA SE OPET OTVARA! Dva meseca niko nije imao pristup zbog pandemije!

RUSIJA: Primenjivaćemo sporazum o OTVORENOM NEBU

VMA: Dobili smo bitku protiv korone, ALI NE I RAT!

ALBANIJA ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO

- Crna Gora slavi 14 godina svoje nezavisnosti, a tako se i ponaša – kao četrnaestogodišnjak. Raspravlja kojim jezikom govori, kojim pismom piše, kojoj veri pripada. Brat koji ne veruje otima hramove bratu koji veruje. Jedna majka rađa dve nacije, jedan jezik je naš i njihov - rekao je Bećković.

Prema njegovim rečima, Crna Gora se ujedinjavala i razjedinjavala, prisajedinjavala i odvajala od Srbije, ali Srbija nije u tome učestvovala.

- I taj referendum nije bio za njenu nezavisnost, nego je bio referendum protiv Srbije. I od tada, oni tu borbu protiv Srbije vode iz dana u dan i tako su na kraju došli da Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske crkve nije njihova, nego hoće da osnuju crnogorsku crkvu. A to najviše liči na stihove iz "Gorskog vijenca" kad su oni sagradili onu velelepnu vodenicu, a tek onda setili se za vodu - rekao je Bećković.

Crnogorsko-primorska mitropolija je, sa svojim svetinjama, ono što je probudilo mladi svet, onaj za koga smo mislili da je toliko indoktriniran i izgubljen i koji je ćutao kad su mu preimenovali jezik, kad su mu ukinuli pismo, kad su falsifikovali celu istoriju, a onda se probudio kad su mu dirnuli u njihovu crkvu, veru, svetinju, smatra Bećković.

OVO MORATE ZNATI

LAZAREVA KLETVA IH STIGLA: Pred Kosovski boj knez je prokleo ovo selo! (FOTO)

RASPADA SE NATO! Povlače se potpisi sa sporazuma!

POSTAVLJENA STRAŽA: Misterija koja vodi do vođe KIM DŽONG UNA

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT! Noćas testirali MOĆNO LASERSKO ORUŽJE! (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

Prema njegovim rečima, Crna Gora je remek delo srpske poezije otkad je Branko Radičević napisao „Crna Gora ponosito stenje, srpske krune ti drago kamenje“.

- Onda je Laza Kostić kazao da je to okamenjena srpska vera, neponižena, sirota… Nema, takoreći nijednog srpskog pesnika koji je nije opevao. Ovo je jedino vreme u koje se o njoj ne peva. Umrla je stara Crna Gora a bez nje se muče Crnogorci. Umreće, no će pre toga, sebe i nju obrukati - kaže Bećković.

Komentarišući izjavu Mila Đukanovića o stvaranju crkve pravoslavnih Crnogoraca, Bećković ocenjuje da su "priče o nekoj autokefalnoj crnogorskoj crkvi toliko originalne da oni nikad ne navode ko je bio patrijarh te autokefalne crkve, kao što i sada imaju nekog kandidata koji je došao iz nekog pozorišta".

Bećković je podsetio i da je u Drugom svetskom ratu, general Šarl De Gol je komandovao pokretom otpora u Francuskoj iz Londona i nije slušao Čerčila.

- A Čerčil mu je rekao da ako tako nastavi da će ga on isterati iz Londona. A De Gol je odgovorio: "Slobodni ste da se obrukate". To bi mogao i mitropolit Amfilohije da odgovori današnjem crnogorskom predsedniku - zaključio je Bećković.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad