10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /DW Fokus

Izvor: Alo

ONLINE NASTAVA SVE IZVESNIJA: Moguća i neka vrsta kombinovane nastave

I roditelji i deca treba da se pripremaju da će od 1. septembra opet biti neka vrsta kombiniovane nastave.rizni štab za suzbijanje kovida još uvek nije dao zvaničnu preporuku o tome kako će od 1. septembra izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama, ali, s obzirom na ekspanziju delta soja, kao i nedovoljan broj vakcinisanih, sve izvesnije je da osnovci i srednjoškolci u Srbiji ni 1. septembra neće sesti u klupe po regularnom, klasičnom modelu kakav pamtimo od pre pandemije.

VAŽNO:

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

NOĆ ZA NAMA: Hitna pomoć intervenisala 23 puta

Ovaj scenario najrealnije deluje i Jasni Janković, predsednici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koja smatra da će se početakom nove školske godine primenjivati neka vrsta kombinovane nastave.- Jasno je da đaci najverovatnije neće moći da se regularno vrate u školske klupe. I roditelji i deca treba da se pripremaju da će od 1. septembra opet biti neka vrsta kombiniovane nastave.Ovo za posledicu ima ne samo lošiji kvalitet nastave, već i lošiju komunikaciju među decom, te se mora naći način da se i prosvetni radnici i ostali građani motivišu na vakcinaciju - kaže Jankovićeva i dodaje da je taj sindikat predložio da se broj učenika u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i prvom srednje, smanji i da ta odeljenja broje između 18 i 20 učenika, da bi bar oni, kako navodi, mogli da prate nastavu u celini.- Oni su najosetljivije grupe, jer se ne poznaju međusobno. Mi sada imamo situaciju da, na primer, učenici koji će od septembra biti šesti razred se maltene i ne poznaju jer su cele prošle godine bili na kombinovanoj nastavi.

Učenici koji će sada biti treći razred su, kada je počela korona, bili prvaci i od marta te godine nemaju redovnu nastavu i praktično ne znaju šta je to - navodi Jankovićeva koja smatra i da bi trebalo da se poveća i broj učitelja za mlađe osnovce, jer se oni bili preopterećeni time što su polovini odeljenja svakog dana predavali u smeni od osam sati, a polovini u smeni od 11.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar