0°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

U EMISIJI "SAVETNIK" NA TV HAPPY DR BOŠKOVIĆ: Moderni pedikir izaziva gljivična oboljenja!

Golden Rose ad

Da li nosimo kvalitetnu obuću? Koliko vodimo računa da nam noge budu odmorne i da li uopšte imamo komfora da se time bavimo? Da li se bavimo sportom ako dođe do povrede?

Na ova i slična pitanja, dobili smo odgovore u emisiji "Savetnik" na TV HAPPY kod Jovana Romanića. Tim povodom, dr Marija Bošković je rekla:

PROČITAJTE JOŠ: DAČIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Policijske snage na severu KiM nisu prva provokacija Prištine

-Gljivične infekcije su najveći problem zbog kojeg se pacijenti javljaju. Urasli nokte bole su takođe problem i to se rešava protezama. Mehanički pritisak je primarna stvar zbog koje se javljaju komplikacije. Godinu dana je potrebno da se oboljenje sanira. U pitanju su hronična urastanja nokta. Mi pacijenta ne puštamo ako oseća bol. Zapuštene gljivične infekcije nokta čak izazivaju kandžasti nokat ali neće doći do većih problema. Sistemska infekcija u telu se neće desiti od gljivičnih. Ali, kremama se svakako ne rešava. Mora da se uključi lasersko lečenje. 

PROČITAJTE JOŠ: STEFANOVIĆ I KALDERON: Principijelan stav Španije o nepriznavanju Kosova

Troškovi prilikom lečenja, dr kaže:

-Hirurške intervencije su svakako jeftinije i ja zato predočim pacijentu da li im se više isplati intervencija ili proteza. Lasersko lečenje nije mnogo skupo iako se dolazi više puta za isto. 

Šta najviše izaziva gljivična oboljenja i urastanje nokta:

-Prvo bi trebalo izbegavati mehanička pritiske, da nosimo udobnu obuću. A, kada je gljiivica u pitanju, najveći problem izazivaju moderni pedikiri. Gel lak može da izazove veliki problem ukoliko nije higijenski dobro urađeno. Nedovoljno je korišćenje samo alkohola. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad