4°C

Beograd

Photo: instagram/mali_sinisa

Izvor: Blic

MALI OBJAVIO DETALJE O NOVČANOJ POMOĆI GRAĐANIMA

Golden Rose ad

Ministar finansija Siniša Mali objavio je danas sve neophodne podatke za građane koji žele da od države dobiju novčanu pomoć od 30 plus 20 evra do kraja ove godine.

PROČITAJ JOŠ: POČELA IZGRADNJA "TIRŠOVE 2"- Beograd dobija novu kliniku za lečenje dece  

- U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa kovid 19, Vlada Republike Srbije omogućava svim punoletnim državljanima Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da do kraja godine dobiju novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 20 evra - objavio je ministar.

Licima koja su stekla pravo na isplatu pomoći u maju, biće isplaćeno najpre 30 evra u novembru, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra u decembru, po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

- Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće novčanu pomoć bez podnošenja prijave. Takođe, svi građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im i dopunska pomoć biti automatski uplaćena- napomenuo je.

PROČITAJTE JOŠ: BUDŽET BEOGRADA: Vesić objavio da će grad imati 1,282 milijarde evra na raspolaganju

Kako je dodao, ostali punoletni državljani Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć (bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu), mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs u periodu od 15. do 30. novembra 2021. godine. 

- Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa - poručio je ministar. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad