5°C

Beograd

Photo: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Izvor: Happy BSC

RANJENI SOFRONIJEVIĆ SE OBRATIO IZ BOLNICE: Želim da naša deca mogu da se igraju, a NE DA STRAHUJU OD METKA, živela Srbija! (FOTO)

Golden Rose ad

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana koga su pripadnici specijalne kosovske policije upucali tokom upada na sever KiM 13. oktobra.

Sofronijević je tom prilikom zadobio povrede opasne po život i nakon operacije u KBC Kosovska Mitrovica prebačen je na dalju dijagnostiku u Urgentni centar u Beogradu.

Petković je istakao da je metak koji je Srećko primio bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ:  LONČAR OBIŠAO RANJENOG SRBINA SA KOSOVA! Pored vrlo ozbiljnih rana, Srećko se oporavlja!

- Metak koji je primio Srećko Sofronijević je bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu KiM, i zato s pravom mogu da kažem da je Sofronijević simbol stradanja srpskog naroda od svog terora koji doživljava od strane Prištine i Aljbina Kurtija. Ono što je poseban utisak jesu i reči Srećka Sofronijevića da njega ne bole njegove rane, već da ga boli teror koji se svakodnevno od strane Prištine vrši nad našim narodom, kako južno tako i severno od Ibra. Srećko Sofronijević je hrabar čovek, otac dvoje dece i pogođen je ispred svoje kuće u Rudaru, samo zbog toga što nosi srpsko ime i prezime – poručio je Petković koji je Sofronijeviću preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića koji se svakodnevno interesuje za Srećkovo zdravstveno stanje.

- Ono što želim ovom prilikom da poručim je da se dobro zagleda u rane Serćka Sofronijevića i onaj deo međunarodne zajednice koji je podržao Aljbina Kurija u njegovoj suludoj nameri da osvaja sever i vrši teror i puca na Srbe na severu KiM. Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi. Junačke rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na KiM, ali govore i o tome koliko je odlučan naš narod na KiM da pobedi život – istakao je Petković.

PROČITAJTE JOŠ:  Direktor Urgentnog centra otkriva: EVO U KAKVOM JE STANJU SRBIN KOJEG SU RANILI U ZVEČANU

Sofronijević je tokom razgovora sa direktorom Perkovićem posebno želeo da zahvali državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM, osoblju Urgentnog centra i KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i narodu na Kosovu i Metohiji koji je sve vreme bio uz njega.

- Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koji su uz mene sve vreme da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade. Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu- da naši ljudi žive bezbedni, gde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija – istakao je Sofronijević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad