5°C

Beograd

Photo: Printscreen/

Izvor: Novosti

DIGITALIZACIJA U OBRAZOVANJU: Sva deca će imati jednake uslove- Modemi i SIM kartice za 30 škola u Srbiji

Golden Rose ad

Osnovnoj  školi "Olga Milošević" u Smederevskoj Palanci danas su dodeljeni modemi i SIM kartice za internet koji će pomoći u nastavi za daljinu i doprineti digitalizaciji u obrazovanju, a ministar prosvete Branko Ružić istakao je da će zahvaljujući tome biti olakšan rad učenika i nastavnika.

PROČITAJTE JOŠ:  Đorđe Joksimović posle šest godina ponovo sa ćerkama!

Ružić je istakao da je važno da sva deca imaju jednake uslove za učenje i dodao da će 2.200 kartica i 310 modema u 30 škola doprineti lakšem učenju.

Direktor škole Darko Dimitrijević rekao je da je projekat značajan i dodao da će se oprema koristiti u punom kapacitetu.

- Stičemo mogućnost da mnogi nastavnici sadržaje realizuju na daljinu i uvereni smo da će ovaj projekat biti na korist učenika - rekao je Dimitrijević.

Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen istakao je da su škole u toj opštini u dobrom stanju i zahvalio ministru Ružiću na dolasku.

PROČITAJTE JOŠ:  OVE MERE NEĆE BITI DOVOLJNE: Kon- Tražili smo da sve bude zatvoreno posle 17ćasova i da se zabrane okupljanja

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova istakla je ulaganje u obrazovanje mladih i u digitalne veštine, koji su, kako je poručila, izuzetno važni za 21. vek.

Pohvalila je napore vlade Srbije koja je, kaže, istinski posvećena deci.

Kostadinova je navela da će 2.200 SIM kartica i više od 300 modema doprineti kvalitetnijem obrazovanju i navela da je cilj da se poveća obuhvat đaka.

Projekat "Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za najugroženiju decu" zajednički sprovode UNICEF I Telenor.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad