3°C

Beograd

Photo: mupsrbije

Izvor: Novosti

VULIN NA KOLEGIJUMU SA NAČELNIKOM POLICIJSKE UPRAVE: Zahvalan sam na vašem radu na smanjivanju stope kriminala u Beogradu

Golden Rose ad

Ministar  unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i naglasio da očekuje još veću angažovanost pripadnika beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno uličnog koji najviše pogađa običnog čoveka.

PROČITAJTE JOŠ: VUČEVIĆ: Na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem idemo dalje putem uspeha! (FOTO)

Tokom sastanka načelnici su predočili ministru Vulinu dosadašnje rezultate, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na suzbijanju uličnog kriminala. 

-Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali uspeh načelnika svake policijske stanice u Beogradu meri se samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. U Beogradu ne postoje i neće postojati sigurni i nesigurni delovi grada, dobri i loši kvartovi, poručio je ministar Vulin na kolegijumu. 

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ U ŠUMARICAMA: Predsednik položio venac kod spomenika streljanim đacima i profesorima u Drugom svetskom ratu (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će beogradska policija očuvati javni red i mir, ali je, takođe,  pozvao građane da ne dozvole da budu zloupotrebljeni zarad nečijih političkih interesa. 

-Policija budno prati stanje javnog reda i mira u Beogradu, na svim javnim mestima. Sve češće imamo pojavu profesionalnih protestanata koji pozivaju na nemire i uništavanje javne imovine. Policija će očuvati stabilan javni red i mir, ali isto tako pozivam građane da ne dozvole da zarad nečijih ličnih političkih interesa budu zloupotrebljeni, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Ministar policije Aleksandar Vulin je ukazao da statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali da on procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se građani koji žive u okolini tih stanica osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju. 

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I ROT: NOVE EKONOMSKE POBEDE- Nemačka jedan od najvećih investitora u našu privredu

Ministar unutrašnjih poslova je pohvalio rad beogradske policije koja beleži povećanje procenata rasvetljavanja gotovo svih krivičnih dela. 

Ministar Vulin je posebno pohvalio brzo rasvetljavanje jučerašnjeg slučaja i hapšenje počinioca, koji je na Zvezdari presreo šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, oborio ga na zemlju i oteo mu veću sumu novca.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad