10°C

Beograd

Photo: Udruženje tužilaca Srbije printskirn

Izvor: Tanjug

NIKO NIJE JAČI OD SISTEMA DRŽAVE! Udruženje sudija i tužilaca se oglasilo posle podizanja optužnice protiv klana Belivuk-Miljković!

Podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Belivuk-Miljković potvrđuje da niko nije jači od države i da građani Srbije treba da imaju poverenje u sve državne organe, smatra predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović.

VAŽNO:

VUČIĆ U VELIKOJ PLANI: Ponosan sam - Imamo preko 80.000 gradilišta u ovom trenutku i NAJJEFTINIJU ELEKTRIČNU ENERGIJU U EVROPI! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ OSTAJE BEZ ZLATNE MEDALJE

SAVETNIK ZA ISTRAGE U "VIKEND JUTRU": Mafijaši NAMEŠTAJU PRIČU da bi se politički udarilo na predsednika Vučića!

MALI O NOVOJ POMOĆI ZA GRAĐANE: Sistem za prijavljivanje, i kada možemo da očekujemo novac na računima!

Stefanović je istakao da efikasnost procesuiranja tužilaštva kod ovako složenih predmeta zavisi isključivo od njegove koordinacije sa MUP-om i BIA.

Ta komunikacija sa MUP-om je nažalost bila otežena, smatra predsednik UST i ukazuje da je dolaskom na čelo MUP-a ministra Aleksandra Vulina, promenama u policiji, a naročito nakon davanja pune podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića državnim organima u borbi protiv kriminala ta koordinacija podignuta na zavidan nivo.

Formirane su udarne grupe i ubrzo je došlo do razbijanja i procesuiranja jedne od najvećih kriminalnih grupa na ovim prostorima, naglaiso je Stefanović.

UST je još jednom apelovalo da se ovakvi krivični postupci, informacije i poluinformacije ne zloupotrebljavaju radi napada na predstavnike državnih organa koji su dali punu podršku, uložili napor i odrekli se slobodnog vremena da bi se procesuirali okrivljeni za najteža krivična dela, a zbog čega su, kako samtra UST, ugrozili svoju ličnu bezbednost ali i neretko bezbednost članova svojih porodica.

Stefanović je pohvalio i kontinuiranu akciju MUP-a pod nazivom "Gnev", kojom je, kako kaže, u kratkom roku zadat snažan udarac svim oblicima kriminaliteta i jasno demonstrirana snaga države.

"Poslata je jasna poruka da će svi koji vrše krivična dela biti otkriveni i procesuirani. I ova akcija je pokazala posvećenost državnih organa u borbi protiv kriminala i striktnoj primeni zakona, kao i sposobnost države da zaštiti građane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar