14°C

Beograd

Photo: Tik Tok/printscreen

Izvor: Novosti

FBI NIJE UČESTVOVAO U HAPŠENJU BELIVUKOVOG KLANA: Zvanično saopštenje ambasade SAD

Spekulacije koje su se u pojedinim medijima i na društvenim mrežama pojavile slobodnim tumačenjem saopštenja koje je Američka ambasada objavila 8. juna ove godine, a kojima se pokušava insinuacija da je FBI učestvovao u razbijanju kriminalne grupe Belivuk - Miljković, ni jednom rečenicom tog saopštenja ne dokazuju te navode, niti sardanju na ovom slučaju.

Da se ne radi ni o kakvom dokazu govore činjenice koje su tendenciozno predstavljene u ovim tekstovima i komentarima, a koji zanemarju činjenice navedene u saopštenju ambasade SAD.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS PRISUSTVUJE MEĐUSTRANAČKOM DIJALOGU: Razgovor sa Dačićem i opozicionim strankama koje ne žele prisustvo stranaca u pregovorima

PRODUŽEN PRITVOR BELIVUKU I NJEGOVOJ EKIPI!

DRECUN U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Incko udara na slobodu mišljenja - ovo je sve TEŠKA OBAVEŠTAJNA NAMEŠTALJKA!

DIREKTORKA KOMPANIJE RIO TINTO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Veliki broj stručnjaka radi na projektu rudnika u Srbiji - sve će biti JAVNO!

U zvaničnom saopštenju Američke ambasade u Srbiji stoji da je FBI, počev od 7. juna 2021. godine, izveo niz akcija pod nazivom "Trojanski štit", a činjenica je da kriminalna grupa Belivuk - Miljković uhapšena 4. februara 2021. godine u akciji koju je izveo MUP Srbije zajedno sa BIA i TOK, te nikako nije mogla biti deo "Trojanskog štita" koja je izvedena nekoliko meseci kasnije.

U Saopštenju američke ambasade spominje se da je u martu 2021. godine komunikacija organizovanoih kriminlanoh grupa preko aplikacije Skaj blokirana, te stoga nije jasno kako se ta akcija povezuje sa saradnjom u razbijanju kriminalne grupe Belivuk - Miljković jer su se oni, zahvaljujući radu naših istražnih organa, već više od mesec dana u tom trenutku nalazili u pritvoru.

Uz sve to tvorci ovih spekulacija, prenebregnuli su detalj u saopštenju Ambasade koji kaže da je sarađivano sa organima za sporovođenje zakona Srbije, ne decidno sa određenim organom gonjenja, iako su u istom saopštenju jasno naveli Evropol, DEA, Holandsku nacionalnu policiju, policiju Švedske, Austrijsku federalnu policiju i naznačili da se saradnja odnosila na aplikaciju ANOM, koja nikada nije pominjana kao aplikacija koju su koristili pripadnici krimilanog klana Belivuk - Miljković, tako da ovakva vrsta tumačenja može biti samo maliciozna u cilju traženja navodnih dokaza za laži kojima pokušavaju da obmanu javnost.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, gostujući na RTS, da FBI nije učestvovao u hapšenju kriminalne grupe Belivuk - Miljković, te da je MUP od FBI dobio samo informacije o šifrovanom uređaju "ANOM".

PROČITAJTE JOŠ:

ĐERLEK ISTAKAO ČETVRTI TALAS KORONE JE NEMINOVAN: Neophodno je pooštravanje mera kako bi se smanjila mogućnost prenosa zaraze korona virusom!

JEZIVA ISPOVEST ZATVORENIKA IZ KPZ SREMSKA MITROVICA: Silovao me je cimer iz ćelije!

VERNICI SLAVE SVETOG ILIJU! Jačinu njegovih gromova svi znamo, ali EVO ŠTA DANAS NE TREBA RADITI!

VREMENSKA PROGNOZA: U većem delu zemlje danas pet do deset stepeni svežije!

- FBI nije uradio ništa po ovom pitanju. Nema učešća FBI u slučaju Belivuk, jer nam ništa nisu dostavili. Radile su naša policija i BIA - rekao je Vučić, a čije reči potvrđuje i saopštenje Američke ambasade u Srbiji.

Takođe, učešće FBI u hapšenju kriminalne grupe Belivuk - Miljković demantovalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije koje je saopštilo da nemaju nijedan podatak "da se vodila bilo kakva istraga u saradnji sa FBI koja je za cilj imala razbijanje organizovane kriminalne grupe Belivuk - Miljković".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar