1°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: HappyBSC

DETALJI HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO ĐOKIĆA U "POSLE RUČKA": Ubici Đokića nije novac motiv, nešto je drugo u njemu tinjalo!

Zločin koji je potresao Srbiju i region je svakako ubistvo Đokića. Novi detalji koji su zgrozli javnost polako isplivavaju.

Da li ubistvo zbog novca bi trebalo da ima posebnu težinu?

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u emisiji "Posle ručka" na TV HAPPY , rekao je:

-Forenzika nije primarno dovela do hapšenja osumnjičenog. Forenzika će tek dati svoju reč. Inače, ne bih delio ubice na muško žensko za mene nema nekog značaja. Kada je reč o tome da li je ubica ovo samo zbog novca uradio, ne mislim tako. Ovo je dugo u ubici tinjalo dugo. Nešto ima dublje što ga nateralo na ovo. Čitao sam da otac sad svaljuje ubistvo na sina. On se čujem čudno ponašao na sahrani. Postoji nešto podsvesno što ubicu tera da prizna. Videćete, nije ovde samo novac problem. Da je hteo samo tih 30.000 evra, drugačije bi to uradio. 

Uglješa Grgur, privatni detetktiv za emisiju "Posle ručka" o planovima ubice Đokića, kaže: 

-Nažalost, u malim sredinama se dešavaju ovakvi zločini. Ne zaboravimo i na leš starca za koga se nije utvrdilo šta je bilo. Moguće da je on tako završio jer su mu deca u inostranstvu. Ovo delo je jako teško za rasvetljavanje. Svaka čast MUP-u što su uspeli da reše. Ubica nije samo šest meseci smišljao ovo delo nego i duže. To je u podsvesti čoveka bilo da prevari rođaka. On je sve znao i planirao gde će uraditi i njih staviti. Ubica nije mogao sam da uradi sigurno. Imao je saučesnike. On je inače dobrostojeći, domaćin je. Čudno je da otac osumnjičenog govori bez emocija. 

A, na pitanje da li je možda saučesnik žensko, Grgur kaže da je moguće i to. 

Da li je genetika nepobediva, Grgur kaže:

-Genetika je bitna. Porodica je najvažnija. Nije presudna, ali je čudo. Porodica je kolevka života. 

Predrag Savić, advokat:

-Ma koliko bilo dokaza, često su krivična dela zasnovana na koristoljublju. Često dolazimo do imovinskih delikata. Postoje kriminogeni faktori. Recimo na početku svoje karijere, susretao sam se sa raznim ubistvima, pogotovo kada su u pitanju krvni delikti. Uzrok je imovina uglavnom. Što je sredina nerazvijenija, primitvniji su načini ubistava.  -Ma koliko bilo dokaza, često su krivična dela zasnovana na koristoljublju. Može da bude i ljubomora razlog za ubistvo. Unutrašnji faktori su jako bitni kod ubice. To je sve sad na stručnjacima da ukažu šta su bili motivi za isvršenje ovakvog dela. Inače, žene mogu mnogo biti surovije u zločinima. One su trpeljive kada je nasilje u pitanju, ali ako bi trebalo zločin da se izvrši, onda to izgleda drugačije. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad