1°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: tanjug

PRONAĐEN JE NEPOVREĐEN: Dečaka presreli meštani,tragali za njim po instrukcijama GSS

Dečak star 12 godina pronađen je nepovređen danas oko 11 časova, na obodu sela Štavica, a presreli su ga meštani dok su, po instrukcijama Gorske službe spasavanja, tragali za njim, saopštila je Gorske službe spasavanja.

Prema prvim informacijama dečak je nestao juče od 17 časova, i prvo su ga tražili roditelji i komšije, koji su nakon nekog vremena u pomoć pozvali i spasioce.

GS S je od ponoći tragala za dečakom, i u pretrazi je učestvovalo 10 spasilaca.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ludski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak ove službe, kaže se u saopštenju.

GS S Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši.

U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente..., navedeno je u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad